Mainos

Kuka on suurituloisin, kuka yllättää? MTV.fissä ennätyslaaja verotarjonta heti huomisaamuna

Verovuoden 2014 tuloverotuksen tiedot tulevat julkisiksi maanantaina 2. marraskuuta.

MTV.fi tarjoaa lukijoilleen kattavimman paketin veroaiheisia uutisia. Kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät käänteet niin politiikan ja talouden kuin viihteen ja urheilun maailmasta kerrotaan jo heti aikaisin aamulla.

Tärkeimmät linkit 2. marraskuuta:

MTV.fin verosivut

MTV:n Verokone

Pakettia täydentää Verokone, jonka avulla lukija pääsee itse selailemaan haluamiaan verotietoja alueittain. 

Veroaiheista kerrotaan verkon lisäksi laajasti myös televisiossa sekä radiossa Novalla.

Veropäivän lähestyminen näkyy monin tavoin toimituksen työskentelyssä, kertoo MTV.fin veropäivän tuottaja Linda Pukka.

– Valmistelu on alkanut jo hyvissä ajoin, sillä mielenkiintoisten nimien kartoittaminen on aikaa vievää, mutta antoisaa puuhaa. Tänä vuonna suurena apuna on ollut meidän talous- ja politiikantoimituksemme, joista olen saanut hyviä vinkkejä henkilöistä, jotka ovat kuluneen vuoden aikana nousseet uutisoinnissa esiin.

veropäivä verotiimi Linda Pukka Inka Nurmisto Leea Ollikainen

Pukka lupaa, että MTV.fissä on jo aamusta alkaen laaja paketti veroaiheista lukemista. Sivustolta löytää tietysti muun muassa Suomen suurituloisimmat sekä julkisuuden henkilöiden että poliitikoiden tulotietoja, mutta myös kansalaisia arkielämän tasolla kiinnostavia henkilöitä.

– Olemme halunneet nostaa esiin henkilöitä, joihin törmää jollain tavalla ihan arjessa, joka päivä. Listoilla on ruokakauppiaita maakunnista, auto- ja bensakauppiasta ja kiinteistövälittäjää, Pukka luettelee esimerkkejä.

Ohjelmatähdet ja Cheek syyniin

MTV Viihteen vastaava tuottaja Inka Nurmisto lupailee viime vuotta kattavampaa pakettia myös viihdemaailman verotiedoista.

– Kokoamme yhteen kiinnostavimmat nimet niin artistien, näyttelijöiden, juontajien, tv-tähtien kuin kirjailijoidenkin keskuudesta. On jännittävää nähdä, miten viime vuosien tulokuninkaat ja -kuningattaret pitävät pintansa. Entä kuka on tämän vuoden yllättäjä? Kenelle ropsahtavat tuntuvat mätkyt? Nämä kaikki asiat selviävät ensi maanantaiaamuna, Nurmisto sanoo.

Tv-ohjelmien tähdistä mukana ovat mm. Putous, Salatut elämät, Vain elämää ja Posse. Lisäksi mielenkiinto kohdistuu viime vuonna erityisellä tavalla nousseisiin artisteihin.

– Esimerkiksi Cheek teki viime vuonna kaksi megakeikkaa Helsingin Olympiastadionilla. Huikea menestysvuosi näkyy varmasti myös miehen tuloissa, arvelee Nurmisto.

"Mitäköhän tällä toiminnalla tienaa?" 

Veropäivän uutiset ovat aina olleet luettuja MTV.fissä. Syyn tähän Pukka arvelee olevan siinä, että ihmiset peilaavat toisten tuloja omaan elämäänsä. Lisäksi tietysti tulee ihmisen luontainen ominaisuus, uteliaisuus.

– Se on ihan luontaista meissä. Kummasti sitä huomaa arjessa, vaikkapa lasten seikkailupuistoissa miettivänsä, että mitäköhän tällaisellakin touhulla tienaa, Pukka naurahtaa.

Ensimmäiset tiedot vuoden 2014 tuloverotuksesta julkaistiin jo puolivälissä viikkoa. Verohallinnon mukaan se keräsi yhteiskunnan käyttöön tuloveroja yhteensä 34,3 miljardia euroa. 

Tuloverojen yhteismäärä kasvoi 0,9 miljardia euroa (+2,6 %) edellisvuoteen verrattuna. Ne kattavat Verohallinnon keräämistä veroista lähes kaksi kolmasosaa.

Henkilöasiakkaiden ansiotuloverot kasvoivat verovuonna 2014 yhteensä 0,8 miljardia euroa (+3,1 %). Verotuksen kiristymisestä johtuen kasvu oli ansiotulojen määrän kasvua ripeämpää.

Pääomatuloverojen määrä nousi 271 miljoonaa (+12,3 %) verovuoteen 2013 verrattuna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.