MTV:n suuri veropäivä: Aamun erikoisvieras ei kyttää naapureidensa tuloja

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen on tiiviisti mukana MTV Uutisten veropäivän aamussa. 

Toimitusjohtaja Lehtinen analysoi aamukahdeksalta julkaistavia tietoja verovuodelta 2014 tuoreltaan niin Huomenta Suomessa, MTV:fissä sekä Radio Novassa. 

– Kyllä se kiireinen päivä on. Tietenkin nämä asiat kiinnostavat ja myös verotuksen valmistuminen yleisesti, kun kaikkien suomalaisten tuloverotus valmistuu samana päivänä, Lehtinen sanoo.

– Huipputulojen lisäksi minua kiinnostaa myös tämä yleisempi ilmiö, se, mitä tavallisten ihmisten veroille ja tuloille on tapahtunut.

MTV.fi tarjoaa lukijoilleen kattavimman paketin veroaiheisia uutisia. Kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät käänteet niin politiikan ja talouden kuin viihteen ja urheilun maailmasta kerrotaan jo heti aikaisin aamulla.

Tärkeimmät linkit 2. marraskuuta:

MTV.fin verosivut

MTV:n Verokone

Pakettia täydentää Verokone, jonka avulla lukija pääsee itse selailemaan haluamiaan verotietoja alueittain. 

Lehtinen uskoo, että veropäivän uutisoinnissa mennään samanlaisin merkein kuin edellisvuonna. 

– Verovuosi 2014 oli aika samanlainen kuin edellinen vuosi, verotus hieman kiristyi. Verotuotot ovat aika samansuuntaisia.

Lehtinen itse odottaa joka vuosi näkevänsä, miten huipputulot kehittyvät ja minkälaisia ilmiötä vero- ja tulokehityksessä on. Naapureiden ja muiden kansalaisten tuloja hän ei syynää.

– Kyllä minä katson tätä yleistä linjaa, en minä yksittäisiä ihmisiä tarkastele, hän naurahtaa.

Onko verotus Suomessa ajan tasalla? 8:32

Uutisia hän odottaa esimerkiksi pääomatulojen kärjen osalta, sillä usein juuri tässä tapahtuu väen vaihtumista.

– Tavanomaista on, että siellä on ihmisiä, jotka ovat myyneet yrityksensä tai osan siitä, eli tällainen kertaluonteinen myyntivoitto on tulon pohjana. Näin oli viime vuonnakin, kun siellä oli pari Supercellin omistajaa, jotka myivät yhtiötään ja saivat siitä suuren kertaluonteisen myyntitulon. 

Mitä veroja pitäisi laskea - entä nostaa? 6:41


Lue myös:

    Uusimmat