Mainos

MTV:n veroasiantuntija: Veropäivä nostaa valokeilaan pitkästä elämäntyöstä palkintonsa saaneen

Pitkän elämäntyönsä tehnyt ja eteenpäin myynyt yrittäjä voi huomennakin olla suurimmassa valokeilassa sen ainoan kerran. Näin arvioi Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen tiistain veropäivää, jolloin julkistetaan vuoden 2015 verotiedot ansio- ja pääomatuloineen.

– Ansiotulojen kärjessä on yleensä suurten yritysten palkkajohtajia, tyypillisesti silloin on suuret ansiot. Pääomapuolella on enemmän vaihtelua. Riippuu siitä, kenellä tuloja juuri sinä vuonna on ollut. Usein kärkipäähän tulee henkilöitä, jotka yhden kerran elämässään myyvät yrityksensä, jonka ovat perustaneet, kasvattaneet ja sitten myyvät sen, Lehtinen kertoo MTV Uutisille.

Lehtinen toimii MTV Uutisten veroasiantuntijana tiistaina aamupäivällä sekä Huomenta Suomen lähetyksessä että erillisessä verkon erikoislähetyksessä. Lehtinen ei halua etukäteen spekuloida mahdollisilla tulokuninkailla. Tiistaina aamukahdeksan jälkeen selviää, kenestä isoimpia tarinoita kerrotaan.

– Osaa varmasti kiinnostavat julkisuudesta tunnettujen ihmisten tulot, toisaalta osaa kiinnostaa yleisempi kuva, miten tulot jakauman huipulla ovat kehittyneet eri vuosina, Lehtinen jatkaa.

Verohuuma ei takavuosien veroista

Lehtisen mukaan aiempien vuosikymmenten veropäivähuuma on kuitenkin laantumaan päin.

– Yleisesti suhtautuminen tuloihin on mielestäni mennyt neutraalimmaksi ja luontevammaksi kuin vuosikymmeniä sitten. Tulojen ympärille ei odoteta suuria kohuja. Ylenmääräinen hehkutus tulojen ympärillä on vähentynyt, Lehtinen arvioi.

Edustamansa liiton puolesta Lehtinen pitää tärkeänä huomata, että tiistaina saamme selvyyden tulokuninkaiden ja -kuningattarien lisäksi myös heistä ketkä ovat maksaneet eniten veroja yhteiskunnalle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.