Kuka nappaa Therese Johaugin jättämän kruunun? Näin uransa päättänyt norjalaistähti linjaa itse: "Olen todella innoissani hänestä"

Uransa lopettanut hiihtotähti Therese Johaug odottaa innolla ruotsalaishiihtäjä Jonna Sundlingin otteita tulevalla maastohiihtokaudella.

Naisten maastohiihtoa viime vuodet hallinnut Johaug jätti viime kauden jälkeen suuret saappaat täytettäväksi, kun hän päätti lopettaa menestyksekkään uransa. Johaugin poistuminen maailmancup-laduilta avaa muille tähtihiihtäjille mahdollisuuden lunastaa hiihtokuningattaren kruunu itselleen.

Johaug nimeää itse tulevan kauden mielenkiintoisimmaksi nimeksi vahvoja otteita viime kaudella väläyttäneen Ruotsin Jonna Sundlingin.

– Olen todella innoissani Jonna Sundlingista. Askeleet, joita hän otti viime kaudella, olivat todella jännittäviä. Hän on hyvä sekä pitkillä että lyhyillä matkoilla, Johaug toteaa Expressenin mukaan.

27-vuotias Sundling suhtautuu Johaugin sanoihin tyynesti, vaikkakin ne hivelevät ruotsalaishiihtäjän itsetuntoa.

– Olen yhtä innoissani kuin Therese. On kivaa, että hän sanoo noin ja uskoo minuun. Otan sen kuitenkin lisämotivaationa, enkä ota siitä paineita, Sundling summaa.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 25. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat