Mainos

Kuivaseksiä ja rintojen leipomista – hierojalle ehdollista vankeutta asiakkaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 28-vuotiaan mieshierojan lyhyeen ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Uhreina oli kaksi naista.

Ensimmäinen tapahtui jo heinäkuussa 2016. Nainen oli ostanut nettitarjouspalvelusta tunnin klassisen hieronnan. Hän meni hierojan luokse kodinomaiselta vaikuttaneeseen paikkaan.

Niska-hartia -hieronta oli aluksi asiallista ja ammattitaitoista, kunnes hieroja oli sanonut rintalihasten olevan yhteydessä niskakipuihin.

"Leipoi" molempia rintoja

Naisen kertoman mukaan tyyli muuttui ja mies kouri rintoja. Uhri kertoi miehen leiponeen molempia rintoja samanaikaisesti.

Nainen kertoi hämmentyneensä. Hän oli ensin ajatellut kuvittelevansa tilanteen. Nainen kuvaili olevansa kiltti, eikä ollut osannut sanoa mitään.

Välillä mies poistui hetkeksi ja nainen mietti pakoa. Hän ei kuitenkaan uskaltanut lähteä. Mies palasi ja pyysi anteeksi "tissien hieromista". Hän tarjosi korvaukseksi kokovartalohierontaa.

Nainen kertoi oikeudessa jostain syystä siihen suostuneensa.

Nainen makasi hierontapöydällä selällään ja mies näytti jalkavenytyksiä tuoden naisen jalkaa kohti rintakehää. Naisen mukaan miehen sukupuolielin tuli tilanteessa lähelle hänen omaansa.

Nainen oli tuossa vaiheessa ilmoittanut, että hänen piti lähteä takaisin töihin.

Uhri teki rikosilmoituksen vasta myöhemmin

Ulkona nainen soitti aviomiehelleen ja siskolleen kertoen tapahtuneesta.

Nainen ei tehnyt heti rikosilmoitusta, vaan vasta alkuvuonna 2018, kun nettiuutisessa oli kerrottu samankaltaisesta tapauksesta. Hän koki velvollisuudekseen tuoda tapahtunut esiin #metoo -juttujen takia.

Hieroja kiisti tapahtuneen. Hänen mukaan nainen ei edes ollut käynyt hänen luonaan.

Käräjäoikeus piti kuitenkin naisen kertomusta uskottavana. Oikeuden mukaan mies käytti hyväkseen naisen avutonta tilaa ja alisti hänet seksuaaliseen tekoon, joka olennaisesti loukkasi naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Toinen uhri tammikuussa 2019

Toinen asianomistaja kertoi käyneensä hierojan luona viikkoa aiemmin ja kaiken sujuneen asiallisesti. Toisella kerralla hän oli halunnut niska-hartia -hierontaa. Nainen oli vatsallaan hierontapöydällä housut jalassa ilman paitaa.

Hieroja laski pöydän alas ja tuli ikään kuin istumaan naisen takapuolen päälle. Siinä mies keinutti itseään naisen pakaroiden päällä äännelleen ja puuskutellen. Nainen kuvasi tapahtunutta kuivaseksiksi.

Nainen käski miestä lopettamaan. Mies säikähti ja nousi pois. Naisen mukaan hän tunsi itsensä hyväksikäytetyksi ja pelokkaaksi.

Uhri kertoi, ettei hän ole tapauksen jälkeen kyennyt käymään hieronnassa.

Hieroja kiisti seksuaalisuuden sanoen että joutui väsyneenä nojaamaan hierottavaan riittävän voimakkuuden takaamiseksi.

Oikeus katsoi tämänkin teon pakottamiseksi seksuaaliseen tekoon.

Rangaistus ja korvaukset

Pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi. Oikeus otti ohjenuorakseen korkeimman oikeuden päätöksen vuodelta 2011, jossa lääkäri tuomittiin vastaavantyyppisestä teosta 80 päiväsakkoon.

Kun tekoja oli nyt kaksi, edellytti se oikeuden mukaan vankeusrangaistusta, jonka mitta on 30 päivää. Hierojaa ei ole aiemmin vankeuteen tuomittu, joten vankeus annettiin ehdollisena. Sen päälle oikeus mittasi vielä 20 päiväsakkoa, mistä maksettavaa tulee 120 euroa.

Hierojan on maksettava uhreilleen myös korvauksia. Rintojen kourimisen aiheuttaman henkisen kärsimyksen oikeus mittasi 1000 euroon ja kuivaseksin 1200 euroon.

Lisäksi hierojan on maksettava naisten oikeudenkäyntikuluja yhteensä vajaa 3000 euroa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja