Kuiva kausi seksielämässä?

Ikääntyvien miesten seksuaalinen halu on yleensä viriilimpää kuin samanikäisten naisten. Mutta toisaalta kun nainen pitää seksuaalielämänsä eloisana, hän oppii nauttimaan seksistä aina vain enemmän myöhäisiin vuosikymmeniin saakka.

Sosiologi ja psykoterapeutti Heli Vaaranen Väestöliiton parisuhdekeskuksesta kertoo, että jos kumppani ei halua seksiä, pitäisi kysyä itseltään, olenko haluttava.

– Oman miehensä voi hurmata aina uudelleen, ja elämänsä naisen voi valloittaa aina uudelleen. Aaltoliike kuuluu elämään myös seksissä. Kuivan kauden jälkeen voi tulla huima vehreä kausi. Antakaa molemmat itsellenne lupa nauttia ruumiistanne yhdessä ja yksin, Vaaranen rohkaisee.

Jos suhteessa tapahtuu syrjähyppy, se on aina hyvin tuskallinen tapahtuma ja vaikuttaa suhteen molempiin osapuoliin.

– Pettäminen traumatisoi syvästi, siksi uskottomuus ei koskaan ole suositeltavaa. Joskus uskottomuudella loukattu tekee omalla reaktiollaan pahempaa kuin mitä koskaan toisella oli tarkoitus.

Siksi Vaaranen toteaa, että pitäisi löytyä malttia, ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

– Erehtyminen on inhimillistä mutta hyvin valitettavaa. Uskottoman on nöyrryttävä aitoon anteeksipyyntöön, jolloin toisen anteeksianto on mahdollista.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat