Kuittihuijarit piinaavat poliisia Kaakkois-Suomessa – jopa käytetyt autot ovat vaihtaneet omistajaa ilman, että euroakaan on siirtynyt myyjän tilille

Millaisiin huijauksiin tänä päivänä langetaan? Näissä tilanteissa hälytyskellojen pitää soida 2:16
Millaisiin huijauksiin tänä päivänä langetaan? Näissä tilanteissa hälytyskellojen pitää soida

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen tietoon on tullut lyhyen ajan sisään useita tapauksia kuittiväärennöksistä. Huijarit ovat erehdyttäneet ja saaneet haltuunsa myynnissä ollutta tavaraa – penniäkään maksamatta. 

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii useampaa rikosta, joissa yksityishenkilöt ovat sopineet käytetyn tavaran kaupasta myyjän internetilmoituksen perusteella. Rikoksesta epäilty on ottanut myyjään yhteyttä ja ilmoittanut olevansa kiinnostunut kaupattavasta tavarasta.

Myyjä ja huijari ovat sopineet tapaamisen kauppojen tekemiseksi.
Ostaja on luvannut maksaa tuotteen myyjän pankkitilille tilisiirrolla matkapuhelimellaan, jonka jälkeen hän on tehnyt kokonaan väärän maksutositteen tai väärentänyt kuittipohjaan myyjän tilinumeron ja kauppasumman. Huijari on näyttänyt väärennettyä tositetta myyjälle puhelimensa näytöltä.

Myyjä on erehtynyt luulemaan kuittia aidoksi ja luovuttanut omaisuutensa ostajalle. Tosiasiassa maksu on kuitenkin jäänyt saamatta.

Tuttu taktiikka, mutta ei sentään autokaupassa

Huijaustaktiikka on poliisille entuudestaan tuttu, mutta virkavallan mukaan kyse on yleensä ollut pienemmistä summista ja tavararoista. Uusimmissa Etelä-Karjalassa esille tulleissa tapauksissa on kyse autokaupoista.

Poliisi kehottaa yksityisiä käytetyn tavaran myyjiä suhtautumaan varauksella kyseenalaiselta vaikuttaviin kuitteihin. 

– Kaikki maksutositteet eivät edelleenkään ole vääriä, mutta varminta on sopia maksu niin, että maksun suorituksen voi todentaa omalta tililtään. Pankkipalvelut ovat nykyään varsin nopeita ja reaaliajassa toimivia rahansiirtopalveluita on useita, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat