Poliisi varoittaa uudenlaisesta petosrikollisuudesta Turun alueella: "Nyt siis tällaiseenkin kaupankäyntiin voi joutua suhtautumaan epäröiden"

Millaisiin huijauksiin tänä päivänä langetaan? Näissä tilanteissa hälytyskellojen pitää soida 2:16
MTV Uutiset Live: Millaisiin huijauksiin tänä päivänä langetaan? Näissä tilanteissa hälytyskellojen pitää soida

Turun pääpoliisiaseman tutkintaan on tullut suurehko määrä petosrikoksia. Pääosaa näyttelevät epärehdit matkapuhelinkaupat.

Poliisin mukaan kauppaa on tehty erilaisista arvokkaista tavaroista, kuten matkapuhelimista, televisioista, tietokoneista, sormuksista, kelloista ja merkkilaukuista, joiden myyntihinnat ovat vaihdelleet 85 ja 3 000 euron välillä.

Ostaja ja myyjä ovat tavanneet kasvokkain kaupanteon yhteydessä. Ostaja on tarjoutunut maksamaan tavaran älypuhelimen maksusovelluksella.

– Ostaja on syöttänyt maksusovellukseen myyjän tilitiedot ja kauppasumman ja esittänyt sitten myyjälle puhelimen näytöltä niin sanotun kuitin maksun siirtymisestä myyjän tilille. Tämän jälkeen kaupan kohteet ovat vaihtaneet omistajaansa, poliisi kuvailee tiedotteessaan.

Myyjät ovat huomanneet jälkeenpäin, että heidän tilille ei ole siirtynyt yhtään rahaa.

Virkavalta peräänkuuluttaa varovaisuutta

Poliisi kehottaa huomioimaan muutamat olennaiset seikat kaupanteossa. Epäilysten pitäisi herätä esimerkiksi silloin, kun myyjällä tai ostajalla on kova kiire saada kauppa tehtyä verukkeella tai toisella.

Jos myytävän tuotteen hinta vaikuttaa epäilyttävän alhaiselta, tuote voi olla varastettu tai kyseessä voi olla huijaus. 

– Yleisesti ottaen kasvokkain tapahtunut kaupankäynti on ollut luotettava tapa saada tuote tai maksu heti itselleen, mutta nyt siis tällaiseenkin kaupankäyntiin voi joutua suhtautumaan epäröiden, poliisin tiedotteessa sanotaan.


Lue myös:

    Uusimmat