Mainos

Poliisi varoittaa täysin uudenlaisesta ilmiöstä, jolla viety tavallisilta suomalaisilta jopa tuhansia euroja – älä lankea tähän härskin vakuuttavaan huijaukseen!

0:24
Katso video: Tamperelainen Janne paljastaa, jos netissä leviävä kuva on huijausta

Poliisin mukaan uudenlainen huijausilmiö vaanii nyt käytetyn tavaran ostajia. Ihmisiä on huijattu väärennetyillä maksutositteilla.

– Viime aikoina on ilmennyt kuitenkin tavallista runsaammin tapauksia, joissa on suunnitelmallisesti ja ammattimaisesti käytetty hyväksi väärennettyjä maksutositteita ja saatu näin ollen myyjä erehtymään luulemaan maksun tapahtuneen, poliisi varoittaa tiedotteessaan.

Väärennettyjä maksutositteita on esitetty sekä kaupantekohetkellä kasvotusten asioidessa että lähetetty sähköisessä muodossa myyjälle todisteeksi suoritetusta maksusta.

– Sisä-Suomen poliisilaitoksella tällaisia tapauksia on ollut kesän aikaan säännöllisesti ja rikoksella haltuun saadun omaisuuden arvot ovat olleet sadoista aina useisiin tuhansiin euroihin saakka.

"Kaupantekohetkellä esitetty kuitti ei ole tae maksun suorittamisesta"

Poliisi saa edelleen lähes päivittäin rikosilmoituksia perinteisistä huijaustavoista. Tyypillisesti tilanteissa ostaja ei ole maksun suoritettuaan saanut sovittua kaupan kohteena ollutta tuotetta tai tuotteen myyjä ei ole saanut sovittua kauppasummaa luovutettuaan kaupankohteen ostajalle.

– Poliisi pyytää kansalaisia olemaan erityisen huolellisia tehdessään kauppaa erilaisissa kauppapaikoissa ja huolehtimaan siitä, että myyntituote ja rahat varmuudella vaihtavat omistajaa. Kaupantekohetkellä esitetty kuitti ei ole tae maksun suorittamisesta, vaan aina tulisi varmistua rahojen saapumisesta myyjän pankkitilille, poliisi päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja