Mainos

Kuinka usein avioliitossa harrastetaan seksiä? Katso ikään perustuva listaus

Moni pohtii mielessään, harrastaako vähemmän seksiä kuin naapurinsa ja onko omassa seksielämässä pahojakin puutteita.

Tuntuuko sinusta, ettet harrasta seksiä tarpeeksi? Se ei ole tavatonta, sillä nykyajan ongelma piilee siinä, että ajanpuute estää laatuajan viettämisen kumppanin kanssa. Myös stressi, lapset, työ ja muut tekijät vaikuttavat siihen, kuinka paljon sängyssä tulee vietettyä kiihkeitä hetkiä. 

Halut ovat erilaiset jokaisella. Joillekin ihmisille yhdyntä kaksi kertaa viikossa on enemmän kuin tarpeeksi, toisille se voi olla aivan liikaa tai aivan liian vähän. Tärkeintä olisikin se, että oman kumppanin kanssa halut kohtaisivat. Väestöliiton tuoreen Perhebarometrin mukaan kolmasosa parisuhteissa eläneistä suomalaisvastaajista ei pidä seksuaalielämäänsä tyydyttävänä.

Eräässä Kinsey-instituutin tutkimuksessa otettiin selvää siitä, kuinka paljon ihmiset harrastavat seksiä avioliitossa keskimäärin heidän ikänsä huomioon ottaen. Vaikka nämäkään luvut eivät ole absoluuttisia totuuksia eikä niistä kannata kantaa huolta, antavat ne jonkinlaista osviittaa siitä, kuinka paljon ihmiset todella harrastavat seksiä.

Ja usko pois, naapurisi tai ystäväsi ei todellakaan rakastele kiihkeästi joka ilta. Vertailu ei siis kannata! Kyse on keskimääräisistä luvuista, ei "normaalin" määritelmästä.

Näin tulokset kertoivat:

– 18–29-vuotiaat naimisissa olevat harrastavat seksiä keskimäärin 112 kertaa vuodessa

– 30–39-vuotiaat naimisissa olevat harrastavat seksiä keskimäärin 86 kertaa vuodessa

– 40–49-vuotiaat naimisissa olevat harrastavat seksiä 69 kertaa vuodessa

Seksin määrä siis pienenee iän karttuessa. 

Yleisesti tarkasteltuna 13 prosenttia aviopareista harrastaa Kinsey-intituutin tutkimuksen mukaan seksiä vain muutaman kerran vuodessa. 45 prosenttia heistä ryhtyy petipuuhiin muutaman kerran kuussa, 24 prosenttia 2–3 kertaa viikossa ja 7 prosenttia vähintään neljä kertaa viikossa.

Vaikka avioparit usein kadehtivat sinkkujen seksielämää, ei tämän tutkimuksen valossa kateuteen ole syytä. 18–29-vuotiaat avioparit harrastavat seksiä yli 9 kertaa kuukaudessa, kun sinkkujen peittoja heilutellaan vain kuutisen kertaa kuukaudessa. Se on myös loogista: onhan naimisissa olevan sängyssä jatkuvasti potentiaalinen seksikumppani, kun taas sinkut tuppaavat nukkumaan yksin.

"Säännöllinen rakastelu rakkauden teko"

Väestöliiton tuoreen Perhebarometrin mukaan parisuhteen onnellisuudella ja tyydyttäväksi koetulla seksuaalielämällä on kuitenkin vahva yhteys.

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan parisuhteiden onnellisuutta voi pyrkiä edistämään lisäämällä rakastelumääriä. Kontulan mukaan säännöllinen rakastelu on rakkauden teko kumppania kohtaan ja yhteisen parisuhdeonnen edistämistä. Oletko samaa mieltä?

Video: Mikä on yleisin ongelma seksin suhteen? 

2:27

Lähteet: Your Tango, Dating-news.net, Väestöliitto


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.