"Kuinka monen on kuoltava?" Pelaajalegendalta pysäyttävä puhe Valioliigan suunnitelmasta

Manchester Unitedin pelaajalegenda ja saarivaltion näkyvimpien mediapersoonien joukkoon noussut Gary Neville pelkää, että Valioliigan suunnitelmat voivat vaarantaa ihmishenkiä.

Valioliigan nykyisen suunnitelman mukaan sarja olisi tarkoitus käynnistää uudelleen kesäkuussa, ja useat seurat ovat jo avanneet harjoituskeskuksensa edustusjoukkueiden käyttöön.

Englannin pääsarjatasolle suunnitellaan mittavaa testausohjelmaa, jotta pelaajien tartuntariski otteluissa olisi minimissään.

Neville kuitenkin nostaa esiin Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan johtava lääkintäviranomaisen Michel D'Hooghen näkemyksen, jonka mukaan kaikki jalkapallo olisi syytä jäädyttää kesän yli.

– Fifan lääkintäjohtajan mukaan jalkapalloa ei pitäisi pelata ennen syyskuuta. Jos päätös perustuisi muuhun kuin taloustekijöihin, en usko, että jalkapalloa olisi vielä kuukausiin, Neville sanoi Sky Sportsin jalkapallo-ohjelmassa keskiviikkona uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Ihmiset punnitsevat nyt riskejä. Kuinka monen on kuoltava Valioliigassa pelaamisen vuoksi ennen kuin ajatusta ei enää kannateta? Yksi? Yhden pelaajan? Yksi joukkueen taustasta joutuu tehohoitoon? Mitä riskejä meidän on otettava? Keskustelu on puhtaasti taloudellinen.

Neville nosti esiin myös sen, että Valioliigassa on pelaajia, jotka kuuluvat riskiryhmään sairauksiensa vuoksi.

– Kuinka monella pelaajalla on astma? Kuinka monella on diabetes? Onko nuo kaikki asiat punnittu, ja ollaanko valmiita riskeeraamaan nuo ihmiset?

Koronavirus on tehnyt paljon tuhoa Isossa-Britanniassa, jossa on kuollut yli 21 000 tartunnan saanutta ihmistä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka kolmas sairaalahoitoon koronaviruksen vuoksi joutunut potilas on kuollut Isossa-Britanniassa.

Maa on tällä hetkellä suljettu ainakin 7. toukokuuta asti, mutta silti maan hallinnossa ollaan puhuttu positiiviseen sävyyn jalkapallokauden aloittamisesta kesällä. Valioliigakaudesta on pelaamatta yhdeksän kierrosta.

Lue myös:

    Uusimmat