Chelsea-luotsi ärähti valioliigapelaajille kaavaillusta etuoikeudesta: "Jalkapallon täytyy tyytyä asemaansa"

Valioliigaseura Chelsean päävalmentaja Frank Lampard ei hyväksy asennetta, jonka mukaan liigaa ollaan käynnistämässä uudelleen lähes keinolla millä hyvänsä. Lampard karsastaa ennen muuta sitä, että pelaajille järjestettäisiin etuoikeus koronavirustesteihin otteluiden jatkamiseksi.

Lampard laskee virustilanteen lisäksi kolmen muun asian uhkaavan liigan jatkoa: joidenkin pelaajien sopimukset päättyvät kesäkuuhun, pelaajien sekä seuran muun henkilökunnan terveys täytyy varmistaa ja kattava virustestaus täytyy järjestää tyylikkäästi.

– On oikein, että testaamme henkilökunnastamme ainakin 70–80 ihmistä ennen kuin ryhdymme edes harjoittelemaan yhdessä, ja testejä täytyy jatkaa säännöllisesti, mutta jalkapallon täytyy tyytyä asemaansa tässä tilanteessa, Lampard pohti asiaa The Guardianin siteeraamassa BT Sportin tv-haastattelussa.

– Minun, ja varmaan kaikkien muidenkin, on vaikea hyväksyä, että emme ensimmäiseksi varmistaisi eturintamassa virusta torjuvien ihmisten testejä.

Jalkapalloilijoiden testaus nostettiin tikun nokkaan, kun Guardian kertoi Valioliigan hankkivan seurojen käyttöön 41 000 euron arvoisia testauslaitteita, joihin maan terveydenhuollossa ei juuri ole varaa.

Terveys täytyy turvata

Lampard, 41, uskoo, että Valioliigan uudelleenkäynnistys piristäisi koko yhteiskuntaa. Hänen mielestään se täytyy silti toteuttaa pelaajien terveyttä vaarantamatta.

– Pelaajien ja muun henkilökunnan terveys ja turvallisuus ovat valtavan tärkeitä asioita, Lampard korosti.

– Pelaamme kontaktilajia, ja kaikki odottavat otteluita, mutta suuri kysymys on järjestää se ilman pelaajille aiheutuvaa terveysriskiä.

Liigan ja seurojen johtajat ovat käsitelleet erilaisia vaihtoehtoja sarjan jatkamiseksi, mutta Lampardin mielestä terveysuhan varalle ei ole tehty riittävän yksityiskohtaisia suunnitelmia.

– Meidän täytyy keskustella näistä kysymyksistä myös pelaajien ja valmentajien kesken, Lampard jatkoi.

Valioliigaa on tarkoitus jatkaa 8. kesäkuuta. Keskeytetyssä liigassa neljäntenä olevalla Chelsealla on pelaajia, joiden sopimukset päättyvät toukokuun loppuun.

–  Tämä asia täytyy tietenkin selvittää ennen kuin voimme jatkaa kautta, Lampard totesi.

Worldometerin mukaan Ison-Britannian 66,7 miljoonan asukkaan väestössä on todettu sunnuntaihin mennessä yli 182 000 koronatartuntaa. Kuolleita on 28 000.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja