Kuinka kumppanin saa kiinnostumaan suuseksistä? Raati vastaa: "Jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta"

Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko"69"koskaan toimia? 2:51
Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko "69" koskaan toimia? Kaikki eivät suuseksistä pidä, miksi? Seksuaaliterapeutti vastaa

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Kuinka saisin avopuolisoni kiinnostumaan suuseksistä? Olisin innostunut antamaan, mutta avopuolisoni torjuu minut, joka kerta. Olen toivonut tätä joulu- ja syntymäpäivälahjaksi, mutta turhaan. Kuinka saan avopuolison kiinnostumaan? Olen tosi turhautunut", kysyy nimimerkki Markus.

Näin raati vastasi

"Älä tyrkytä, jos puoliso ei halua harrastaa suuseksiä. Ei on ei."
– Mies, 34, parisuhteessa

"Toivonut lahjaksi? Kai tuo oli vitsi? Lopeta se painostus, herranjestas, ja anna hänelle muuten lisää ei-seksuaalista huomiota ja hellyyttä. Ties, vaikka hän itse ehdottaa sitä joku päivä. Tai sitten ei, jos ei ole hänen juttunsa, se sinun on hyväksyttävä."
– Nainen, 38, sinkku

"Puolisosi ei siitä mitä ilmeisemmin pidä, HYVÄKSY se. Sama anaaliseksissä: joku pitää siitä, ja joku taas ei."
– Nainen, 20, parisuhteessa

"Asiasta voisi keskustella avopuolison kanssa: miksi hän torjuu tarjouksen?  Voisihan hänelle ehdottaa kerran kokeilua, ja jos ei tästä pitäisi, niin asian voisi antaa olla. Jokaisella on kuitenkin oikeus myös kieltäytyä seksistä."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Silloin et saa häntä mitenkään kiinnostumaan. Mieti asia niin, että jos et itse todellakaan ole kiinnostunut jostakin jutusta, niin silloin puolisosi turhautuminen ei siinä auta yhtään."
– Nainen, 42, avioliitossa

"Entä, jos se vaan ei ole hänen juttunsa? Et varmaan itsekään kiinnostu asioista, jotka eivät tunnu omilta? Voithan ehdottaa, että kokeilette kerran, ja jos se ei tunnu hänestä hyvältä, niin ei voi mitään."
– Nainen, 30, avioliitossa

"Itse en pidä siitä, kun minulle annetaan, mutta otan kyllä mielelläni, kun tiedän, miten paljon mieheni siitä nauttii. Kannattaa suoraan sanoa, että nauttisit siitä todella paljon, eikä sen tarvitse olla pitkäkestoista, vaan esimerkiksi osa esileikkiä."
– Nainen, 23, avioliitossa

"Kuulostaa siltä, että joko puolisolla on jotain ikäviä kokemuksia taustalla, tai hän häpeää omaa alapäätään. Kysyisin suoraan, mutta lämmöllä, asiasta. Kehuisin vuolaasti kauniiksi myös sieltä joka seksikerralla, sekä antaisin aikaa miettiä asiaa ja rohkaistua."
– Nainen, 40, parisuhteessa

"Ennen suuseksiä kunnon suihkuun pesulle, ja tarvittaessa kondomi/kelmu naisen 'värkin' päälle. Hyvänmakuinen ja -tuoksuinen liukaste on myös hyvä. Valaistus hämäräksi, ja televisio tai musiikki taustalle hiljaa soimaan."
– Nainen, 50, eronnut

"Ensin sinun pitää saada kumppanisi tuntemaan itsensä seksikkääksi ja haluttavaksi. Estot liittyvät todennäköisesti häpeään. Anna hänen tuntea, kuinka rakastat hänen koko kehoaan, ei pelkästään sukupuolielimiä. Auta häntä rentoutumaan."
– Nainen, 34, sinkku

"Miksi pitäisi miellyttää sinua, jos ei itse tykkää? Minä en halua suuseksiä, ajattelen vain, mille maistun ja haisen, enkä voi kiihottua, vaikka mies haluaisikin hyväillä. Mielelläni kyllä annan suuseksiä. Naisessa on monta muutakin kohtaa, mitä hyväillä."
– Nainen, 40, seurustelee

"Ensiksi kannattaa aloittaa aiheesta avoin keskustelu. Onko jokin tietty syy sille,  ettei hän halua suuseksiä? Onko hänellä huono kokemus, vai onko kyse hänen omista estoistaan? Miettikää yhdessä keinoja, jolla voisitte aloittaa suuseksin harrastamisen."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Syitä voi olla paljon. Yksi ei halua laueta nuolemalla, toinen pelkää p*llunsa maistuvan pahalta. Ei kai tuossa auta kuin lähteä työstämään kumppanin mahdollisten pelkojen kautta. Harmittaa puolestasi."
– Mies, 51, kokemuksia kartuttava

"Voi olla, että avopuolisosi saattaa tuntea häpeää alapäätänsä kohtaan? Tarkemmin ja oikean vastauksen saat kysymällä ja keskustelemalla asiasta suoraan puolisosi kanssa. Pyri tuomaan esille, että haluat tuottaa hänelle nautintoa."
– Nainen, 32, sinkku

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat