Kuhmossa taas uusi henkirikosepäily: Yksi otettu kiinni taposta epäiltynä – poliisilla selviteltävänä myös aiempi murha

Poliisi tutkii jo toista henkirikostapausta pienessä Kuhmon kaupungissa lyhyen ajan sisällä.

Poliisi epäilee yhtä henkilöä taposta ja törkeästä pahoinpitelystä. Rikosten epäillään tapahtuneen sunnuntain ja maanantain välisenä aikana.

Poliisi tiedotti asiasta tänään. Tiedotteessa ei täsmennetä epäiltyä tapahtuma-aikaa tarkemmin.

Väkivallan uhreja on kaksi, joista toinen on kuollut. Epäilty ja uhrit tunsivat poliisin mukaan toisensa.

Poliisi otti rikoksista epäillyn henkilön kiinni eilen maanantaina Kuhmossa. Kuhmo on pieni, vajaan 8000 asukkaan kaupunki Kainuun kaakkoisosassa.

Poliisin tiedote tapahtuneesta on niukka. Poliisin mukaan asiasta ei tiedoteta enempää, koska esitutkinta on vasta alussa. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Tuulenkarin mukaan henkirikoksessa on ollut kyse "kahden henkilön välisestä tapahtumasta", jonka päätteeksi toinen on menettänyt henkensä. Tarkemmin hän ei tapahtunutta avaa.

Poliisi tutkii Kuhmossa myös murhaa

Kyse on nyt toisesta henkirikostutkinnasta Kuhmossa lyhyen ajan sisällä.

Heinäkuussa poliisi kertoi tutkivansa alueella tapahtunutta henkirikosta, jossa nelikymppisen miehen uskotaan surmanneen oman seitsemänkymppisen äitinsä erityisen väkivaltaisesti. Tapaus ei liity poliisin tänään tiedottamaan tapaukseen.

Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen 19. heinäkuuta, varhain tiistainaamuna. Tapausta on tutkittu murhana, koska tekoon liittyy poliisin mukaan erityistä raakuutta ja julmuutta. Teossa on käytetty apuna muun muassa teräasetta.

Rikoskomisario Tuulenkari vastaa myös kyseisen henkirikoksen tutkinnasta. Hänen mukaansa murhan epäillään tapahtuneen noin seitsemänkymppisen naisen rivitaloasunnon ulkopuolella. 

– Tämä on tapahtunut uhrin huoneiston läheisyydessä, asunnon etupuolella. Se on tässä vaiheessa selvinnyt.

Poliisin käsitys on, että teosta epäilty mies oli tapahtumien aikaan jonkinlaisella lomamatkalla. Äidinsurman motiivia poliisi ei ole vielä saanut täysin varmistettua, joten Tuulenkari ei ota asiaan kantaa.

– Se on vielä vähän hakusessa. Meillä on vielä selvitystyö käynnissä, ja tiettyjä lausuntoja on yhä saamatta.

Poliisi sai tiedon tapahtuneesta naapurilta, joka oli havahtunut tapahtumapaikalta kuuluneeseen meluun. Hän soitti hätäkeskukseen.

Poliisi otti henkirikoksesta epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikalta pian hätäkeskuspuhelun. Tilanteeseen ei Tuulenkarin mukaan liittynyt dramatiikkaa. Murhasta epäilty mies on tällä hetkellä tutkintavankeudessa.

Syytteennoston määräpäivä on jutussa ensi kuun puolella. Poliisi on kuullut useita silminnäkijöitä tapahtumiin liittyen, ja poliisilla on Tuulenkarin mukaan jo selkeä käsitys tapahtumien kulusta. Esitutkinta on loppusuoralla.

Juttua korjattu 13.9. kello 12.05: Korjattu kirjoitusvirhe Kuhmon asukasluvun kohdalta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja