Iäkkään pariskunnan elämä päättyi ampumiseen Raaseporissa – poliisi: Puolisonsa murhannut soitti hätäkeskukseen ennen omaa kuolemaansa

Poliisi tiedotti, että kaksi ihmistä on kuollut ampumisessa Raaseporissa maanantaiaamuna. Poliisi tutkii tapahtumia murhana ja kuolemansyytutkintana.

– Poliisi löysi omakotitalosta kuolleena pariskunnan, miehen ja naisen, molemmat ovat syntyneet 1940-luvulla, kertoo tutkinnanjohtaja Mats Sjöholm MTV Uutisille.

Syntymävuotensa perusteella kyseessä on iäkäs, noin kahdeksankymppinen pariskunta.

Ampuminen tapahtui tavallisella harvaan asutulla haja-asutusalueella Snappertunan ja Inkoon välissä.

Tapahtuman tutkintanimikkeet viittaavat siihen, että toinen henkilöistä tappoi ensin toisen ja tämän jälkeen itsensä. Poliisi vahvistaa, että tästä on kyse.

Ampuminen tapahtui pistoolimallisella käsiaseella. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi tarkemmin minkälaista asetta teossa käytettiin. Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa, oliko ase luvallinen.

– En myöskään ota tässä vaiheessa kantaa siihen, mihin pariskunnan toinen osapuoli ampui toista. Sen verran voin sanoa, että tekoa tutkitaan murhana nimenomaan suunnitelmallisuuden perusteella, Sjöholm kertoo.

– Meillä on viitteitä siitä, että tekoa on suunniteltu.

Murhasta epäilty soitti hätäkeskukseen

Hätäkeskus sai maanantaiaamuna ilmoituksen tapahtuneesta hieman ennen kello 8. Talolle lähetettiin useita poliisipartioita sekä pelastuslaitoksen yksiköitä, ja paikalle hälytettiin myös Finnhems-lääkärihelikopteri.

– Hätäkeskussoitto tuli talosta, sen soitti tämän hetkisen käsitykseni mukaan murhasta epäilty henkilö, Sjöholm kertoo.

Tutkinnanjohtaja Mats Sjöholm ei näin varhaisessa vaiheessa tutkintaa halua kommentoida sitä, mikä murhasta epäillyn henkilön hätäkeskussoiton tarkoitus oli. 

Halusiko hän, että vainajalöydön tekevät viranomaiset eivätkä esimerkiksi omaiset?

– Meillä on jonkinlainen käsitys motiivista ja soittamisen syystä, mutta tapahtumat ovat vielä sen verran epäselviä, etten halua kommentoida tätä asiaa, Sjöholm muotoilee.

– Tapahtumista on kulunut vasta noin kolme tuntia ja meillä on vielä tekninen tutkinta kesken. Kunhan palaset loksahtelevat paremmin paikoilleen, saatan ehkä kommentoida tätä asiaa.

Tekoon ei liity ulkopuolisia

Poliisilla on hallussaan epäillyn rikoksentekovälineen, eikä tapahtumiin liity tiettävästi ulkopuolisia henkilöitä. 

Poliisin mukaan muille ei ole sen tietojen mukaan koitunut tilanteesta vaaraa ja se jatkaa asian selvittämistä teknisellä tutkinnalla sekä oikeuslääketieteellisellä tutkimuksella.

Poliisi ei kerro, kumpaa pariskunnan osapuolista epäillään murhasta. Koska epäilty on kuollut, rikosasia ei tule koskaan etenemään syyteharkintaan tai oikeuden käsiteltäväksi.

Juttua täydennetty 7. elokuuta kello 11.00 tutkinnanjohtajan kommenteilla ja lisätiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat