Mainos

Arabianrannan epäilty lapsisurmaaja on ulkomaan kansalainen – uhrin järkyttynyttä perhettä ei ole päästy kuulemaan

0:31

Arabianrannan lapsisurmasta epäilty mies on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen, kertoo Helsingin poliisi tiedotteessaan.

Poliisi ei kuitenkaan ota tarkemmin kantaa siihen, minkä maan kansalainen epäilty on.

– En näe perusteltua syytä kommentoida kansalaisuutta sen tarkemmin. Kansalaisuus ei ole esitutkinnan kannalta olennainen tieto, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth kommentoi tiedotteessa.

Poliisin mukaan tapauksen esitutkinnassa ei ole tullut ilmi, että mies olisi käyttäytynyt uhkaavasti tai väkivaltaisesti rikoksen uhriksi joutunutta 7-vuotiasta poikaa kohtaan ennen epäiltyä rikosta.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan miehellä ei ollut mukanaan tekovälineenä käytettyä teräasetta, kun hän tuli uhrin perheen asuntoon. Teko alkoi yllättäen, eikä epäilty kohdistanut sen aikana muihin asunnossa olleisiin henkilöihin väkivaltaa tai uhkauksia, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Liikkeellä runsaasti huhuja

Juurikaan tämän enempää poliisi ei avaa tapauksen yksityiskohtia tiedotteessaan. Poliisin mukaan syynä on osin se, että surmatun 7-vuotiaan omaisia ei ole vielä päästy kuulemaan. Tapaus on järkyttänyt heitä poliisin mukaan syvästi.

Rikoskomisario Kanth perustelee poliisin tiukkaa tiedotuslinjaa myös sillä, että julkisuudessa kerrotut asiat voisivat myös vaikuttaa kuulustelukertomuksiin ja siten vaarantaa esitutkinnan.

– Ylipäänsä poliisin tiedottamisen on perustuttava esitutkintalain säädöksiin. Tästä traagisesta tapauksesta liikkuu varsinkin sosiaalisessa mediassa runsaasti huhuja, mutta poliisilla ei ole mahdollista kommentoida erikseen niistä jokaista. Tiedotamme esitutkinnan etenemisestä ja tuloksista sitä mukaa, kun asiat varmistuvat. Poliisin tärkein tehtävä on selvittää tämä vakava rikos, Kanth kommentoi tiedotteessa.

Poliisin mukaan teosta epäiltyä miestä on kuulusteltu kerran, eivätkä uudet kuulustelut ole "tässä vaiheessa esitutkintaa tarkoituksenmukaisia".

Tällä hetkellä poliisi selvittää muun muassa sitä, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt.

"Poikkeuksellisen raaka ja julma tekotapa"

Epäilty henkirikos tapahtui Helsingin Arabianrannassa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa myöhään jouluaattoiltana.

Rikoksen uhriksi joutui 7-vuotias poika. Teosta epäilty mies on pojan eno. Ennen välikohtausta eno oli ollut viettämässä aikaa pojan kotona. Paikalla oli myös kaksi muuta aikuista ja pojan alaikäinen isosisko.

Jossain vaiheessa iltaa eno haavoitti poikaa puukolla. Paikalle hälytettiin apua ja lapset sekä kaksi paikalla ollutta aikuista pakenivat rappukäytävään. Eno sai kuitenkin kaapattua pojan takaisin asuntoon ja lukittua oven.

Tämän jälkeen mies surmasi lapsen tavalla, jota poliisi on kuvaillut poikkeuksellisen raa’aksi ja julmaksi. Tarkempaa tekotapaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Poliisi on kertonut, että illan tapahtumat tulivat yllätyksenä kaikille paikalla olleille.

Surmaillan tapahtumista voi lukea tarkemmin täältä.

Poliisi on kertonut, että epäillyn henkirikoksen motiivi on epäselvä. Teosta epäilty 36-vuotias mies on kuitenkin kuulusteluissa kertonut kokeneensa harhoja. Ne ovat miehen mukaan vaikuttaneet siihen, että hän ryhtyi tekoon.

Mies on tunnustanut teon. Hänet vangittiin rikoksesta todennäköisin syin epäiltynä Helsingin käräjäoikeudessa viikko sitten.

Miehen puolustus on pyytänyt Helsingin käräjäoikeudelta mahdollisuutta mielentilatutkimukseen poliisitutkinnan aikana.

Juttua päivitetty 4.1.2019 kello 14.12: Kieliasua korjattu.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja