Nuori nainen hakattiin joukolla kahdessa eri paikassa ja lopulta surmattiin Oulussa – poliisi vaikenee motiivista: "Ei tiedotettavaa"

Oulun Hiirosessa marraskuussa paljastunut henkirikosvyyhti on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisi vaikenee tapauksen yksityiskohdista vielä esitutkinnan valmistuttuakin. 

Nuori nainen löydettiin surmattuna Hiirosen kaupunginosassa sijaitsevasta yksityisasunnosta 21. marraskuuta 2022. Nainen oli joutunut rajun väkivallan uhriksi.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisin mukaan nuori nainen murhattiin, ja epäiltyjä tekijöitä on neljä.

Aiemmin on kerrottu, että henkirikoksesta epäillyt ovat hieman uhria vanhempia. He ovat syntyneet 1970–1990-luvuilla.

Syyte nostettava pian

Syyttäjän on nostettava syytteet nelikkoa vastaan elokuun loppuun mennessä. Syyttäjä ei toistaiseksi kommentoi tapausta millään tavalla salassapitovelvollisuuteen vedoten.

– Tiedotamme asiasta, kun syyteratkaisu on tehty, kertoo aluesyyttäjä Meri Manner MTV Uutisille. 

Poliisi oli jo esitutkinnan aikana vaitonainen tiettyihin henkirikosepäilyn yksityiskohtiin liittyen. Julkisuuteen ei ole kerrottu mitään esimerkiksi henkirikoksen tekotavasta tai mahdollisesta motiivista. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Eveliina Karjalainen jatkaa vaitonaista linjaa vielä esitutkinnan valmistuttuakin. 

Hän ei halua ottaa kantaa esimerkiksi teon motiiviin.

– Tutkintaan liittyen poliisilla ei ole tiedotettavaa, Karjalainen kirjoittaa MTV Uutisille sähköpostitse. 

Tämä tiedetään Oulun poikkeuksellisesta henkirikostutkinnasta: 7 vangittu epäiltynä erilaisista rikoksista 4:49
Katso videolta kertaus siitä, mitä henkirikoksesta tiedettiin tutkinnan alkumetreillä. Tapauksesta kertoo MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén.

Tämä tapauksesta tiedetään

Aiemmin poliisi on kertonut, että noin 20-vuotiaalle uhrille tehtiin väkivaltaa kahdessa asunnossa ennen tämän kuolemaa. 

Viime joulukuussa julkaistussa tiedotteessa poliisi kertoi, että nainen joutui jo ensimmäisessä asunnossa erilaisen väkivallan ja vapaudenriiston uhriksi. Naiselta vietiin samassa yhteydessä omaisuutta.

Tämän jälkeen nainen oli viety Hiirosen kaupunginosassa sijaitsevaan asuntoon, missä väkivalta oli aloitettu uudestaan. 

Väkivalta johti naisen kuolemaan. Esitutkinnassa tapahtumia tutkittiinkin murhan lisäksi törkeänä pahoinpitelynä ja törkeänä vapaudenriistona. 

Ensimmäisen asunnon tapahtumia on tutkittu lisäksi törkeänä ryöstönä ja törkeänä vapaudenriistona. Neljän murhasta epäillyn henkilön lisäksi näistä rikoksista epäiltynä on ollut muita henkilöitä. 

Koska henkirikosta on tutkittu murhana, poliisi uskoo teon olleen erityisen raaka ja julma tai ennalta suunniteltu.  

Lue myös:

    Uusimmat