Mainos

KSML: Raskas liikenne jyrää rajua ylinopeutta – rekka voi päästellä 130 kilometriä tunnissa

Viranomaisten mittaustulokset paljastavat, että yli neljännes rekoista ja kuorma-autoista rikkoo nopeusrajoituksia Nelostiellä. Asiasta uutisoi Keskisuomalainen.

Liikenneviraston ja poliisin mukaan raskaan liikenteen ylinopeudet ovat yleisiä – eivätkä ylinopeudet ole pieniä. Keskisuomalainen kertoo, että muutamat yhdistelmäajoneuvolle mitatut nopeudet yltävät 130 kilometriin tunnissa, seitsemälle mitataan 120 ja 24:lle 110 kilometriä tunnissa.

Nopeusrajoituksista riippumatta rekkojen suurin sallittu nopeus Suomen teille on 80 kilometriä tunnissa.

Hätkähdyttävät tiedot Toivakasta käyvät ilmi Liikenneviraston mittauksista. Vastaavalla tavalla virasto seuraa liikenteen nopeuksia yli 500 paikassa Suomessa. 

"Tulokset eivät yllätä"

Tarkastaja Erkki Pakarinen Liikennevirastosta ei ylläty tuloksista. Hänen mukaansa raskaan liikenteen nopeusylityksiä havaitaan yleisesti eri pisteillä, mutta ne ovat Toivakan kohdalla maltillisempia.

– Ne ovat silti ylinopeuksia, ja raskaan liikenteen massoilla ne ovat todella vaarallisia. On hyvä, että tämä asia nousee keskusteluun. Haluan kaikille samat pelisäännöt ja turvallisen tien, Pakarinen toteaa Keskisuomalaisessa.

Poliisitarkastajan mukaan raskaan liikenteen nopeuksien pudottamiseen selvä lääke on lisätä valvontaa.

– Poliisien olisi huomioitava asia paremmin, ja automaattisen valvonnan lisäys myös auttaa, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen uskoo.

– Partiotoiminnassa tilanne on kohentunut. Uusissa autoissa on rekisterikilven lukulaite ja tutka. Lisää henkilöstöä poliisi ei saa valvontaan. Täsmennämme automaattivalvontaa raskaaseen liikenteeseen. Huomautuksia lähtee firmoille jatkossa enemmän, Ihalainen lupaa Keskisuomalaisessa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.