Mainos

Poliisin tehovalvonta tietyömaalla Kuopiossa: Kahdessa päivässä 243 ylinopeutta!

Yleisön pyynnöstä poliisi tehosti valvontaansa Kuopion Niiralassa olevan tietyömaan kohdalla. Lopputuloksesta päätellen se todella kannatti.

Itä-Suomen poliisilaitos kävi mittaamassa nopeuksia maanantaina ja tiistaina VT5:llä moottoritien siltatyömaan kohdalla, jossa on voimassa tilapäiset 80:n, 50:n ja 30:n nopeusrajoitukset.

– Alueelle on pyydetty useasti poliisilta liikennevalvontaa, koska nopeusrajoituksia ei noudateta ja sulkuviivojen kohdalla ohitellaan. Moinen piittaamattomuus on omiaan vaarantamaan työmaa-alueella työskentelevien työturvallisuutta sekä kyseessä olevalla tieosuudella nopusrajoitusten mukaan ajavien turvallisuutta, poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Poliisi mittasi nopeuksia alueella, jossa nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa. Tätä aluetta seuraa 30:n ja edeltää 80:n alue.

– Työmiehet ovat töissä myös iltaisin ja viikonloppuisin ilmeisesti urakkaluontoisen työn vuoksi. Alueella liikkuu myös siltatyöhön liittyvää raskasta ajoneuvokalustoa. Liikennemäärät ovat ajoittain todella suuret, poliisi kertoo.

Ylinopeuksia kertyi yhteensä 243 kappaletta, joka pitää sisällään sekä vain huomautuksen arvoisia ylinopeuksia että yli 100 kilometrin tuntinopeuksia.

– Valvonnan aikana tuli ilmi useita tilanteita, joissa autoilija joutui tekemään äkkijarrutuksen tullessaan työmaa-alueelle liian suurella tilannenopeudella, ettei törmäisi edellä nopeusrajoitusten mukaan ajaviin autoihin.

Poliisin mukaan se tulee jatkossakin mittaamaan nopeuksia kyseisellä alueella.

– Poliisi toivoo, että autoilijat ymmärtävät työmaa-alueiden nopeusrajoitusten merkityksen ja malttavat yhteisen turvallisuuden parantamiseksi noudattaa niitä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.