Mainos

Juuri nyt: Tässä on Helsingin pahin sakkorysä – nopeusvalvontakamera räpsynyt satoja kertoja tuntien aikana

Helsingin poliisilaitos halusi kitkeä Kehä I:llä Kannelmäessä ajettavia ylinopeuksia. Tänään asennetulla nopeusvalvontakameralla on ollut raskas päivä, sillä kamera on kolmen tunnin aikana välähtänyt jo yli 250 kertaa.

Tämä tekee lähes kaksi rikesakkoa minuutissa. Poliisi odottaakin, että kyseisellä osuudella rikesakko voi rapsahtaa vuorokaudessa jopa 2000 autoilijalle.

– Oletin, että aika paljon ylinopeuksia varmaan tulee, mutta en voinut kuvitella, että näin paljon. Ajoneuvoja kulkee siitä noin 80 000 vuorokaudessa, joten siihen suhteutettuna tuo ei ole paljon. Mutta on se lukumäärällisesti paljon. Tosi surkea juttu, kertoo Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein MTV Uutisille.

Poliisi julkaisi autoilijoille tapauksesta huomion myös Twitterissä:

Tieosuudella on nopeusrajoitus 60 kilometriä tunnissa alueella olevan ison työmaan vuoksi. Tietyömaa on ollut alueella viime maaliskuusta lähtien, joten aivan huomaamattomuuden piikkiin ei useiden autojen ylinopeutta voi laittaa. 

Pasterstein harmitteleekin, etteivät kaikki autoilijat ota tosissaan tietyömaan yhteyteen määrättyjä nopeusrajoituksia.

– Työmaalla on nimenomaan se ongelma, että tietyömaiden nopeusrajoituksia ei haluta mieltää tärkeiksi. Osa vähättelee niitä ja tulee vaaratilanteita. Siellä on ihmisiä töissä ja yllättäviä tilanteita voi tulla. Jos nopeus on väärä, niin äkkiä tulee kylkikosketuksia ja peräänajoja, Pasterstein huomauttaa.

Poliisi: Muutama viikko ja rauhottuu

Nopeusvalvontakameran asentamiseen vauhditti Ely-keskuksen pyyntö, sillä kyseisellä tieosuudella ajetaan suuria nopeuksia ja myös onnettomuuksia on tapahtunut melko paljon.

Nopeusvalvontakameroiden asentaminen on höllentänyt huomattavasti autoilijoiden kaasujalkaa muun muassa Mechelininkadulla ja Espoossa Mestarintunnelissa.

Nyt asennetun kameratolpan toivotaan myös hieman hillitsevän autoilijoiden tahtia.

–  Muutama viikko kun pidetään kameraa tuossa, niin tilanne rauhottuu. Ei ihmiset mielellään halua maksaa rikesakkoja, Pasterstein sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja