Mainos

Yli 200 sakkoa kolmessa tunnissa – tietyömaalla hurjastellaan surutta roimaa ylinopeutta

1:45

Poliisin valvonta on paljastanut sadoittain ylinopeutta ajavia kuskeja Helsingin Itäväylällä sijaitsevalla tietyömaalla. 

Tiellä on jo pidemmän aikaa ollut laaja tietyömaa, mutta kuskien kaasujalka ei ole keventynyt riittävästi. Poliisin valvomalla pätkällä Siilitien liittymän kohdalla on ajeltu jopa sadan kilometrin tuntivauhtia kuudenkympin rajoitusalueella.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajan, ylikomisario Dennis Pastersteinin mukaan aluetta on valvottu kolmena päivänä tällä viikolla. Tulokset ovat olleet rajuja.

– Joka päivä on tullut yli 200 välähdystä kolmessa tunnissa. Se on poikkeuksellisen paljon. Yli 13 prosenttia liikennevirrasta on ajanut ylinopeutta, Pasterstein luettelee.

"Vaikuttaja on ratin ja penkin välissä"

Moni kuski ei työmaan lähestyessä rajoita nopeuttaan tarpeeksi. Seuraukset ovat vakavat. Pastersteinin mukaan viime vuonna tietyömailla tapahtui 440 poliisin tietoon tullutta onnettomuutta, joissa loukkaantui 155 ja kuoli neljä henkilöä.

– Määrät ovat melko suuria siihen nähden, kuinka vähän tietyömaita on kilometreissä. Siinä on kyse kuljettajien ja matkustajien liikenneturvallisuudesta, mutta myös tietyömailla työskentelevien henkilöiden turvallisuudesta.

– Tähän jokainen voi vaikuttaa, ja se vaikuttaja on siellä ratin ja penkin välissä, Pasterstein vetoaa.

Tietyömaiden ohella kuskien on otettava huomioon myös keli- ja muut olosuhteet. Kun aurinko paistaa aamuisin kirkkaasti ja matalalta, on Pastersteinin mukaan huomio kiinnitettävä perusasioihin.

– Tuulilasin puhtaus, onko pyyhkijänsulat kunnossa, onko hyvät ajolasit? Nopeutta pitää laittaa alaspäin, jos näkyvyys heikkenee, niin ei ajeta sinne, mitä ei näe, Pasterstein muistuttaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.