KRP suuroperaatiosta: Olemme saaneet haltuun "hyvää materiaalia" – kuulusteltujen ja pidätettyjen kansalaisuuksia ei paljasteta

Saaristossa jättimäinen poliisioperaatio 1:39

Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan törkeästä rahanpesusta epäillyn yrityksen tiloja Turun saaristossa. Keskusrikospoliisi epäilee, että suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa on pesty rahaa usean miljoonan euron edestä.

Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Kyseessä oleva osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

KRP on tehnyt tänään kotietsintöjä Turun saaristossa ja mantereella.

KRP:n rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoo, että poliisi on saanut haltuunsa “hyvää materiaalia”.

– Meillä on takavarikoituna asiakirjoja sekä erilaisia sähköisiä tallennusalustoja, kuten muistikortteja. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että me olemme saaneet hyvää materiaalia haltuun, Ranta-aho toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

KRP ei kerro epäiltyjen kansalaisuuksia

KRP kertoo kuulustelleensa tutkinnassa seitsemää pääosin ulkomaista ihmistä, joista kaksi on otettu kiinni.

Etsintäkohteiden tarkkaa sijaintia KRP ei kerro, mutta Turun Sanomien mukaan poliiseja on nähty muun muassa Paraisilla sijaitsevan Airiston Helmen kiinteistön edessä.

KRP ei vahvista sitä, liittyykö Airiston Helmi jotenkin tutkintaan.

– Meillä on siellä ollut poliisiajoneuvoja alueella, mutta mitään nimiä en voi vahvistaa.

Ranta-aho ei kerro myöskään sitä, minkä maan kansalaisia kiinniotetut tai kuulustellut ovat.

– Mitään henkilöitä yksilöiviä tietoja, kuten kansaisuutta, ikää tai sukupuolta, ei pysty vahvistamaan.

Hankala etsintäalue

Ranta-aho kertoo, että tapauksen tutkinta on jatkunut tähän mennessä noin puoli vuotta. Kaikkiaan jutun tutkinta voi jatkua vielä vuoden.

Tällä erää tutkinnat jatkuvat taas huomenna, mutta tältä päivältä ne ovat loppumassa.

– Tässä alkaa tulla pimeä vastaan ja saaristoalue on hankala alue etsintöjä ajatellen, mutta joka tapauksessa jatkamme tänäänkin niin pitkään kuin mahdollista. Olemme varautuneet siihen, että tutkinnat jatkuvat huomisiltaan saakka.

Poliisi on pyytänyt tutkintoihin virka-apua muun muassa merivartiostolta.

–Kohde on tosiaan varin hankala. Sitä on osittain mantereella, mutta iso osa saaristossa ja saarilla, jonne ei ole mitään muuta pääsyä kuin vesikulkuneuvot. Siksi meitä on täällä nyt kohtuullisen paljon. 

Lue myös:

    Uusimmat