Mainos

Naapuri poliisin suuroperaatiosta Paraisilla: Kommandopipoin ja rynnäkkökiväärein varustautuneet poliisit pysäyttivät ja varoittivat jatkamasta matkaa

1:11

Poliisioperaatio on aiheuttanut hämmennystä Paraisilla Varsinais-Suomessa. Ybbersnäsissä asuva Thomas Willberg kertoo, että kommandopipoin ja rynnäkkökiväärein varustautuneet poliisit pysäyttivät myös hänet, kun hän oli menossa tarkastamaan lehmien aitausta.

Kaksi ihmistä on KRP:n mukaan otettu kiinni ja seitsemää kuultu talousrikostutkinnassa Varsinais-Suomessa.

Kotietsinnät, kuulustelut ja kiinniotot liittyvät KRP:n ja Verohallinnon talousrikostutkintaan, jossa suomalaisessa osakeyhtiössä epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa.

Kotietsintöjen kohteita on poliisin mukaan noin 10. Kuulustelluissa on useamman kuin yhden maan kansalaisia.

Airiston Helmi Oy:n ympärillä tapahtunut

Etsintöjä on tehty Turun saaristossa, mutta poliisi ei ole kertonut tarkempaa sijaintia eikä kertonut, mistä yrityksestä on kyse.

Paraisilla Ybbersnäsissä sijaitsevan Airiston Helmi Oy:n kiinteistön edestä on kuitenkin lähtenyt ja sinne palannut runsaasti poliisin autoja. Airiston Helmi on venäläistaustainen yhtiö, jolla on kiinteistöjä Turun saaristossa.

”Poliisi kertoi, että heillä on tilanne päällä”

Airiston Helmi Oy:n naapurissa asuva Thomas Willberg kertoo, että kun hän oli menossa tarkastaman lehmien aitauksia, poliisi pysäytti hänet ja kertoi, että paikalla on tilanne päällä.

– Poliisi toivoi, että jos ei ole pakko mennä sinne, kannattaa olla jatkamatta matkaa, Willberg kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Poliiseilla oli Willbergin mukaan kommandopipot päällä ja rynnäkkökiväärit mukana.

Operaatio tuli Willbergille täytenä yllätyksenä.

– Ei sellaiseen ole täällä totuttu, hän toteaa.

"Alueella on lentokielto”

Alueelle on määrätty lentokielto, josta saa hieman vihiä siitä, missä päin etsintöjä tehdään. Lentokieltoalueen itäraja alkaa noin Paraisten kohdalta ja jatkuu länteen noin Korppoon keskustaan asti, kerrotaan Turun lennonjohdosta.

Alueen pohjoisraja kulkee hieman Paraisten pohjoispuolella ja eteläraja Korppoo–Nauvo-linjan eteläpuolella. Karkeasti arvioituna alue on kooltaan noin 20 x 30 kilometriä.

KRP tekee esitutkintaa Verohallinnon kanssa. Aiemmin KRP on kertonut, että tutkinnan kohteena oleva osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

Etsintöjä tehdään noin kymmeneen kohteeseen. Etsinnässä on yhtiöön liiketoimintaan liittyvää tietoa ja todistusaineistoa, kuten kirjanpitoa ja muita asiakirjoja.

Operaatiossa mukana sata ihmistä

KRP on saanut kotietsintöihin tukea muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. Kaikkiaan operaatiossa on mukana arviolta 100 ihmistä.

Operaatiossa on käytetty apuna Merivartioston aluskalustoa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.