KRP pyytää vihjeitä yli 15 vuoden takaisesta katoamisesta – tiedätkö jotain tästä palaneesta "mysteeriautosta"?

Poliisi pyytää vihjeitä vuonna 2004 Perhossa tai sen lähistöllä tapahtuneeseen katomaiseen ja mahdolliseen henkirikokseen liittyen. 

Keskusrikopoliisin ja Pohjanmaan poliisilaitoksen tutkimassa tapauksessa on kyse vuonna 1963 syntyneen Pekka Tuukkasen katoaminen. Perholainen, 41-vuotias Tuukkanen katosi 25. heinäkuuta 2004 Kinnulassa ja hänet on nähty viimeksi 26. heinäkuuta aamulla noin kello 5.30 Perhon ja Kinnulan rajalla maantiellä kohti Perhoa.

Keskusrikospoliisi tutkii Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa vuonna 2004 Perhossa tai sen lähialueella tapahtunutta miehen katoamista ja mahdollista henkirikosta.

Poliisia kiinnostaa palaneen auton tarina

Keskusrikospoliisi on nyt jatkanut tapauksen tutkintaa. KRP:tä kiinnostaa erityisesti 27. heinäkuuta noin kello 23.40 palanut Mazda 626 -henkilöautoa koskevat havainnot. Henkilöauto paloi Perhon Kellokoskella valtatie 13 levähdysalueella. 

– Olosuhteet viittaavat hänen joutuneen henkirikoksen tai tapaturman uhriksi. Poliisi epäilee, että Perhossa palanut henkilöauto liittyy tapaukseen. Pelastuslaitoksen mukaan auto oli sytytetty tahallaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo KRP:n tiedotteessa.

Keskusrikospoliisi pyytää auton omistajasta, autopalosta tai mahdollisesti palaneen auton läheltä kyytiin otetuista henkilöistä tietoja puhelinnumeroon 0295 447 234 tai 050 337 8829, tai sähköpostilla rikosvihje.krp@poliisi.fi

Kuva palopaikasta. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Toinenkin auto kiinnostanut vuosien saatossa

Jo aiemminkin poliisi on ollut kiinnostunut autojen yhteydestä Tukkasen katoamistapaukseen. Tapahtuma-aikaan varastettu ja pari viikkoa myöhemmin poltettuna löydetty harmaa 1980-luvun Honda Accord on toinen ajoneuvo, jonka yhteyttä Tuukkasen katomaiseen on poliisissa selvitetty. Mitään yhteyttä näiden välillä ei kuitenkaan pystytty varmistamaan.

Vuosien saatossa asiaan liittyen on jopa tehty vangitsemisia, mutta Tuomisen käsityksen tähän liittyen ei syytettä koskaan nostettu. Vangitsemiset liittyivät juuri kyseisen Honda-auton polttoon.

Myös vesistöetsintöjä on alueella tehty, mutta vailla menestystä.

"Mysteeriauton" omistaja kiinnostaa

Tuominen kertoo, että palanut Mazda kiinnostaa sen takia, ettei siitä ei tiedetä juuri mitään.

– Tämä on vähän sellainen mysteeriauto, kun ei tiedetä omistajaa. Siitä ei ole jäänyt oikein mitään tietoja, eikä ole ollut kilpiä, Tuominen kertoo.

Poliisi toivoo saavansa selville, kenen auto on kyseessä, joko tavoittamalla omistajan tai jonkun, joka autosta muuten jotain tietäisi. Samalla voitaisiin arvioida, liittyykö auto katomaiseen.

– Se jo vähän auttaisi asiaa ja voisi johtaa seuraavaan kuulusteluun, Tuominen kertoo.

Vaikka tapahtumista on jo 17 vuotta, toivoo Tuominen, että auton omistaja kuitenkin muistaisi auton katoamisen tai vastaavasti joku paikalla ollut muistaisi auton palamisen taustat.

Tuominen vahvistaa, että epäily Tuukkasen joutumisesta rikoksen uhriksi on asiassa läsnä.

– Kyllä sitä henkirikosta aina epäillään, kun ei mitään löydy, hän toteaa.

Juttua päivitetty 3.12.2021 kello 10.53: Juttua päivitetty tutkinnanjohtajan kommentein.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja