Pekka Tuukkanen katosi 18 vuotta sitten – nyt poliisi tutkii kertomusta, jonka mukaan mies tapettiin ja piilotettiin paikkaan "mistä häntä ei ikinä löydetä"

Pekka Tuukkanen katosi 18 vuotta sitten – nyt poliisi tutkii naisen kertomusta, jonka mukaan mies hakattiin hengiltä hiekkatiellä ja ruumis piilotettiin suolle 8:42
Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoi keskiviikon Rikospaikassa uutta tietoa lähes 18 vuotta sitten kadonneen perholaisen Pekka Tuukkasen henkirikostutkinnasta.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoi keskiviikon Rikospaikassa uutta tietoa lähes 18 vuotta sitten kadonneen perholaisen Pekka Tuukkasen henkirikostutkinnasta. KRP tutkii 41-vuotiaan Tuukkasen katoamista tappona.

KRP:n tutkintalinjana on naisen kertomus, jonka mukaan Tuukkanen olisi otettu Perhon kunnan puolelta katoamisaamuna heinäkuussa 2004 kyytiin autoon, jossa Tuukkasen lisäksi olisi ollut kyseinen nainen sekä kolme miestä.

Nainen olisi viime syksynä kertonut lähipiirilleen olleensa mukana Tuukkasen surmaamistapauksessa.

– Kertomuksen mukaan Tuukkanen olisi ahdistellut naista autossa ja tämä olisi ollut motiivina sille, että Tuukkanen hakattiin astalolla hengiltä syrjäisellä hiekkatiellä. Kertomuksen mukaan ruumis olisi piilotettu erämaahan mahdollisesti suolle tai johonkin muualle, mistä häntä ei ikinä löydetä, tutkinnanjohtaja Tuominen sanoi Rikospaikan haastattelussa.

Tuomisen mukaan nainen on poliisin kuulusteluissa kiistänyt olleensa mitenkään mukana tapauksessa tai edes tavanneensa Tuukkasta.

Poliisi epäilee, että Tuukkanen on saattanut olla kyydissä Mazda 626 -merkkisessä henkilöautossa, joka paloi 27.7. 2004, vain vuorokausi Tuukkasen katoamisen jälkeen, valtatie 13 levähdysalueella Perhossa. Auto oli sytytetty tahallaan palamaan.

- Yleensähän tällaisen tarkoituksena on hävittää kaikki jäljet uhrista, jos on dna-jälkiä, verijälkiä tai sormenjälkiä jäänyt autoon. Tämä polttaminen on hyvä tapa hävittää ne, Tuominen kertoi.

Palaneen auton omistajasta ei edelleenkään ole tietoa, mutta poliisi perkaa paraikaa Traficomin tietoja, jotka saattavat tuoda vielä osuman.

Keskusrikospoliisi pyytää yhä lisää tietoja auton omistajasta, autopalosta tai mahdollisesti palaneen auton lähellä nähdyistä tai kyytiin otetuista henkilöistä joko puhelinnumeroihin 050-3378829 tai 050-5934773 tai sitten sähköpostilla rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Tuominen kertoi Rikospaikan haastattelussa myös 1999 kadonneen Raisa Räisäsen tapauksen tutkintalinjasta, jota ei aiemmin ole ollut julkisuudessa. 

Katso oheiselta Rikospaikan videolta Tuomisen koko haastattelu Pekka Tuukkasen ja Raisa Räisäsen katoamistapausten tutkinnasta.

Lue myös:

    Uusimmat