Mainos

KRP oli varuillaan myös Suomessa – jo sata tehnyt rikosilmoituksen seksuaalisesta häirinnästä Kölnissä

MTV Uutisten tietojen mukaan Helsingissäkin varauduttiin Kölnin kaltaisiin tapahtumiin. KRP kertoo, että Senaatintorilla oli uuden vuoden aattoiltana noin 2000 irakilaista.

2:15

Häiriötä ei kuitenkaan aiheutunut. Tosin KRP otti kiinni kuusi turvapaikanhakijaa Kirkkonummella ja heitä epäillään julkisesta kehottamisesta rikokseen. Esitutkinta on kesken, eikä poliisi anna tarkempaa tietoa asiasta.

Kölnissä noin sata naista on tehnyt ilmoituksen seksuaalisesta häirinnästä uutena vuotena. Vastaavia tapauksia oli myös Hampurissa ja Stuttgartissa. Kölnissä noin tuhat miestä häiriköi naisia, kopeloi ja häiriköi seksuaalisesti. Kyse saattoi olla myös organisoiduista taskuvarkaista, sillä osalta varastettiin samalla omaisuutta.

Saksan viranomaiset varoittavat ihmisiä tekemästä pakolaisista syntipukkeja, vaikka silminnäkijät ovat arvelleet epäiltyjen olleen syntyperältään arabeja tai pohjoisafrikkalaisia.

– Ei ole mitään viitteitä siitä, että tässä olisi kyse ihmisistä, jotka täällä Kölnissä olisivat hakeneet turvapaikkaa, sanoo Kölnin pormestari Henriette Reker.

Naisten saatava kulkea vapaasti

Saksan liittokansleri Angela Merkel vaatii täydellistä tutkimusta Kölnin uudenvuodenyön tapahtumista. Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere puolestaan sanoi tänään, että tekijöiden käytös oli järkyttävää, vastenmielistä, eikä missään tapauksessa hyväksyttävää.

Eilen Kölnissä järjestettiin mielenilmaus naisten oikeuksien puolesta. Siihen osallistui satoja ihmisiä.

– Emme siedä sitä, että ilmapiiri maassamme muuttuu sellaiseksi, että naiset eivät voi enää kulkea illalla kaduilla, sanoo mielenilmaukseen osallistunut Eldegard.

Saksan poliisi on saanut kolmen tekijän henkilöllisyyden selville, mutta pidätyksiä ei ole vielä tehty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.