Mainos

Irakilaismies Telegraphille: "Suomen poliisi antoi väärän kuvan turvapaikanhakijoiden uudestavuodesta"

Brittilehti Telegraph kertoo turvapaikanhakijoiden suunnitelleen Helsingissä uutenavuotena samantyyppistä toimintaa kuin Kölnissä tehtiin: muun muassa naisten seksuaalista häirintää.

Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki sanoo lehdelle, että ilmiö on Suomessa uusi.

– Tällaista ei ole ennen tapahtunut uuden vuoden juhlinnassa. Suomen seksuaalirikosten historiassa tämä ilmiö on uusi, sanoo Koskimäki.

Koskimäki kertoo poliisin saaneen vastaanottokeskuksista etukäteen vihjeitä mahdollisista massakokoontumisista. Hän kertoo jopa tuhannen irakilaisen kokoontuneen Rautatieaseman tunneleihin. Monet heistä olivat ilmeisesti joko alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena, kertoo Telegraph.

Telegraph on haastatellut myös Jamel Saltnea, suomea puhuvaa irakilaista, jonka mukaan poliisi on antanut tapahtumista vinoutuneen kuvan.

– Se mitä tapahtui ei ollut etukäteen suunniteltua. On täysin odotettavissa, että nuoret miehet kokoontuvat uutena vuotena kaupungin keskustaan. En syytä poliisia rasisimista, mutta ehkä he ovat saaneet valituksia, joiden tarkoituksena on tahrata ihmisten mainetta.

Lehden mukaan kolme irakilaista turvapaikanhakijaa pidätettiin epäiltynä seksuaalisesta ahdistelusta uutena vuotena Helsingissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.