Kymmeniä naisia ahdisteltu seksuaalisesti eri puolilla Saksaa – Poliisi: Vaikuttaa koordinoidulta

Saksaa ravistelee harvinainen rikosjupakka, jossa kymmeniä naisia on ahdisteltu seksuaalisesti eri puolilla maata. Toimintaa epäillään koordinoiduksi. Useimmat hyökkäykset on tehty Kölnin alueella. Ahdistelusta syytetään arabitaustaisia miehiä. 

Saksan hallitus tuomitsi tiistaina kymmenet seksuaaliset hyökkäykset naisia kohtaan uudenvuoden iltana Kölnin kaupungissa, kertoo uutistoimisto AFP. Hallitus varoittaa kuitenkin maahanmuuttajavastaisista vastareaktioista.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan vastaavia tapauksia tutkitaan myös Hampurissa. Joitakin tapauksia on raportoitu myös Stuttgartista. Poliisin mukaan ilmoituksia odotetaan vielä lisää.

Oikeusministeri Heiko Mass vaatii kattavaa tutkintaa hyökkäyksien sarjasta jotka vaihtelevat kopeloinnista ainakin yhteen raportoituun raiskaukseen. Mukana tapahtumissa on ollut usein suuri joukko miehiä Kölnin rautatieasemalla.

- Tämä edustaa täysin uutta rikollisuuden ulottuvuutta, johon meidän on saatava ote, ministeri totesi toimittajille ja lisäsi että iskut näyttävät olevan "koordinoituja".

- Viranomaiset yrittävät parhaillaan täydellä teholla selvittää, kuka tämän takana on.

Saksalaistoimittajat kysyivät, onko kyse pakolaismiehistä, mihin Maas vastasi poliisin yrittävän yhä selvittää tekijöiden henkilöllisyyttä.

- Kyse ei ole siitä mistä joku on kotoisin, vaan siitä mitä he ovat tehneet, Maas totesi.

- Tämän niputtaminen pakolaiskysymykseen on pelkkää tämän asian hyväksikäyttöä. Meidän pitää nyt selvittää todelliset faktat ja päättää sitten toimista.

Kölnin poliisi kertoo saneensa yhdeksänkymmentä rikosilmoitusta tiistaihin mennessä ja ja todistajat kertovat että 20 - 30 nuoren miehen ryhmät ovat saartaneet uhrit, ahdistelleet ja kopeloineet heitä sekä joissain tapauksissa ryöstäneet heidät.

- Oletamme, että lisääkin näitä tapauksia tulee vielä tietoon, kertoo poliisin tiedottaja Saksan uutistoimisto DPA:lle.

Sisäministeri Thomas de Maiziere sanoi, että hänkin on täysin tyrmistynyt iskuista.

- Kuitenkaan tämä ei saa johtaa siihen, että pakolaiset, olivatpa mistä alkuperämaasta hyvänsä, joutuvat nyt yleisen epäilyn kohteeksi.

Kölnin kaupunginjohtaja Henriette Reker kutsui kokoon kriisitapaamisen poliittisten edustajien ja poliisin kanssa tiistaina sen jälkeen kun tapaus päätyi valtakunnallisiin otsikoihin.

Saksaan on tullut noin miljoona turvapaikanhakijaa viime vuonna, useimmat heistä Syyriasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja