Mainos

Puolustusministeri Niinistö vertaa Helsingin uudenvuodenyötä Tahririn aukioon

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) vertaa Helsingissä uudenvuodenyöksi ennakoituja joukkokokoontumisia Egyptin Kairon Tahririn aukion tapahtumiin.

– Eräs Egyptin muslimiveljeskunnan taannoisen vallankumouksen ikävä ilmentymä olivat seksuaalinen ahdistelu sekä kymmenet joukkoraiskaukset Kairossa sijaitsevalla Tahririn aukiolla, Niinistö kirjoittaa blogissaan.

– Tekojen motiivina on ollut halu näyttää, että naiset eivät ole tasa-arvoisia miesten kanssa vaan heitä voidaan kohdella siten kuin muslimiveljet lystäävät.

Helsingin poliisi tiedotti eilen, että se varautui vastaanottokeskuksista saatujen tietojen pohjalta uudenvuodenyönä erityisesti seksuaalirikoksiin ja varkauksiin.

Suunnitelmat olivat poliisin mukaan olleet samansuuntaisia kuin Saksan Kölnissä, missä noin tuhannen ulkomaalaismiehen joukon epäillään uudenvuodenyönä ryöstäneen kymmeniä ihmisiä ja ahdistelleen naisia.

Helsingin rautatieaseman asematunneliin kokoontui uudenvuodenaattona jopa tuhat irakilaista turvapaikanhakijaa. Poliisi poisti paikalta kymmeniä ihmisiä ja otti jo alkuillasta kiinni useita. Yötä vietettiin poliisin mukaan suhteellisen rauhallisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.