Kroatia voitti Espanjan A-liigan trillerissä – Espanjan päävalmentaja: "Tulos oli epäreilu"

Kesän Venäjän MM-kisojen hopeamitalisti Kroatia voitti Espanjan kutkuttavassa Kansojen liigan ottelussa torstai-iltana. Voitolla Kroatia piti jatkohaaveensa elossa ennen viimeistä ottelua.


Videolla Huuhkajien Kreikka-ottelun tunnelmia Ateenasta.

Ottelun avauspuoliaika ei pitänyt sisällään suurempia mainintoja, mutta toinen puoliaika tarjosi draamaa koko ottelun edestä. Maalitehtailun aloitti Kroatia 54. peliminuutilla, kun Hoffenheim-hyökkääjä Andre Kramaric sijoitti pallon maaliin Sergi Roberton harhailun seurauksena.

Espanja tasoitti ottelun reilu kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Real Madridin nuorukainen Dani Ceballos laukoi uransa ensimmäisen A-maajoukkuemaalin.

Ottelun sankariksi nousi Kroatian Tin Jedvaj. 22-vuotias laitapuolustaja puski niin ikään ensimmäisen aikuisten maaottelumaalinsa 69. minuutilla Luka Modricin keskityksestä.

Kyseinen maali ei jäänyt miehen viimeiseksi, vaan Sergio Ramosin tasoitettua ottelu kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua pakotti Kroatian hakemaan voittomaalia aggressiivisesti, jotta saumat lohkovoittoon säilyisi. Kroatian painostus tuotti tulosta ja kukapa muukaan, kun Jedvaj sivalsi voittomaalin ohi Espanjan maalivahdin David De Gean.

Espanjan päävalmentaja Luis Enrique siirtää katseensa jo EM-karsintoihin.

– Mielelläni olisin Kansojen liigan kärkinelikossa, mutta päätavoitteemme on EM-kisoissa. Tiedämme, että olemme lohkossa kahden parhaan kanssa, mutta en ole huolissani joukkueestani. Tiedän millä osa-alueilla meidän tulee kehittyä, mutta tämän päivän tulos oli täysin epäreilu, Enrique sanoo.

Tilanne lohkossa on jännittävä. Espanja on kärjessä kuudella pisteellä, mutta lohkovaihe on sen osaltaan pelattu. Katseet kohdistuvat sunnuntain Englanti-Kroatia otteluun. Molemmat maat ovat neljässä pisteessä ja voittaja etenee pudotuspeleihin taistelemaan Kansojen liigan voitosta. Tasapelillä jatkoon selviytyy Espanja.

– Olen varma, että meiltä löytyy paukkuja lyödä Englanti. Tämän joukkueen paras ilme on vielä tuloillaan, Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic kertoo Espanja-ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat