Italian päävalmentajalta Huuhkajien EM-unelmaa huojentava kommentti – vihjailee maajoukkuelegendojen peluuttamisella

Markku Kanerva uskoo suureen unelmaan:"Nyt mitataan henkistä kanttia" 4:45
Markku Kanervan kommentit lauantain Bosnia-tappion jälkeen.

Italian jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Roberto Mancinin mukaan joukkue ei ole enää kaukana Euroopan parhaiden joukosta. EM-kisapaikan jo varmistaneen joukkueen luotsi lausuu myös Suomea rohkaisevia kommentteja EM-karsintojen loppuohjelmaa koskien.

Italia sinetöi paikkansa EM-kisoissa, kun se otti lauantaina J-lohkon seitsemännellä kierroksella seitsemännen voittonsa Kreikkaa vastaan lukemin 2-0. Joukkueella on pelaamatta kolme ottelua, joiden tuloksilla on kuitenkin suuri merkitys lohkon kakkospaikasta taisteleville Huuhkajille ja Bosnia-Hertsegovinalle.

Jos Bosnia-Hertsegovina voittaa jäljellä olevat kolme otteluaan, Huuhkajien on tehtävä samoin. Toiseksi viimeisessä ottelussaan Bosnia-Hertsegovina kohtaa kotikentällään Italian. Huuhkajat toivoo Italian riistävän ottelussa Suomen päävastustajalta pisteitä, vaikka lohkoykkönen on jo kisapaikkansa varmistanut.

– Meillä on vuosi aikaa kehittyä ja ajattelen, että emme ole niin kaukana Euroopan parhaista joukkueista. Olen erittäin ylpeä, sillä tilanne ei ollut hyvä saapuessani tehtävään. Tämä on jalkapalloa ja olen iloinen voidessani ojentaa auttavan käden, Mancini sanoi Football Italian mukaan Kreikka-ottelun jälkeen.

Mancini myöntää, että uusia kasvoja tullaan jäljellä olevissa otteluissa näkemään, mutta Italialla riittää yhä myös panosta. Kuusi parasta lohkovoittajaa etenee EM-turnauksen ensimmäiseen arvontakoriin. 

– Hyvä sijoitus on erittäin tärkeää arvontoja ajatellen, joten meidän täytyy päättää karsinnat hyvin. Jotkut pelaajat tulevat debytoimaan, kuten esimerkiksi Sandro Tonali, Gaetano Castrovilli ja Giovanni Di Lorenzo. Emme kuitenkaan voi käyttää heitä kaikkia samaan aikaan, Mancini kertoi.

Päävalmentaja väläyttää, että jäljellä olevissa otteluissa saatetaan nähdä myös vanhoja mestareita.

Gianluigi Buffon ja Daniele De Rossi ovat ainoat aktiivipelaajat vuoden 2006 maailmanmestarijoukkueesta. On mahdollista, että he pelaavat jäljellä olevissa otteluissa. Se olisi hienoa, Mancini vihjaa.

Lue myös:

    Uusimmat