Kroatia-luotsi fanina vuoden 1998 MM-kisoissa, johdatti nyt joukkonsa finaaliin – "Ehkä tällä on historiallinen merkitys

Kroatia eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana MM-finaaliin, kun se kukisti Englannin jatkoajan jälkeen lukemin 2-1.

Kroatia on parhaimmillaan ollut MM-kisojen kolmas vuonna 1998. Kyseisissä kisoissa pelaajauransa loppusuoralla ollut Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic oli fanina paikalla.

– Olin Ranskassa vuonna 1998 katsomassa Kroatian kolmea ensimmäistä peliä kannattajana. Sen jälkeen minun piti lähteä takaisin harjoituskauden viimeisiin otteluihin, Dalic sanoo Hindustan Timesin mukaan.

Tuolloin Kroatia hävisi välierässä tulevalle finaalivastustajalleen Ranskalle. 20 vuoden takainen MM-välierä ei ole unohtunut Kroatian kansan mielestä. 

– Kaikki Kroatiassa muistavat Lilian Thuramin 2-1-maalin. Siitä on keskusteltu 20-vuoden ajan. Ehkä tällä ottelulla on historiallinen merkitys. Meillä on mahdollisuus tasata tilit, Dalic pohtii.

Kroatia nousi keskiviikkona hienosti maalin takaa-ajoasemasta historialliseen voittoon. Dalic oli syystäkin tyytyväinen omien pelaajiensa esitykseen.

– Me ansaitsemme finaalipaikkamme. He pelasivat fantastisesti ja tekivät historiaa. Emme ole vielä sanoneet viimeistä sanaamme., Dalic kehuu omiaan Reutersille.

Lähteet: Reuters ja Hindustan Times

Lue myös:

    Uusimmat