Kroatian sankari hehkutti historiallista finaalipaikkaa – "Tämä on ihme"

Kroatian Mario Mandzukic nousi joukkueensa sankariksi, kun hän iski 2-1-voittomaalin Englannin verkkoon MM-välierän jatkoajalla.

Mandzukic yllätti Englannin puolustuksen, kun hän livahti Ivan Rakiticin puskusta nokikkain Jordan Pickfordin kanssa ja laittoi pallon varmasti takanurkkaan. Osuma oli hyökkääjälle MM-kisojen toinen.

Englanti aloitti ottelun vahvasti ja johti ottelua jo viiden minuutin pelin jälkeen 1-0. Kroatia ei kuitenkaan lannistunut, vaan paransi otteitaan ottelun edetessä.

– Tämä on ihme. Vain loistavat joukkueet voivat olla yhtä rohkeita kuin me ja nousta takaisin maalin takaa-ajoasemasta Englantia vastaan, Mandzukic sanoo Reutersin mukaan.

Kroatia eteni MM-finaaliin ensimmäistä kertaa maansa historian aikana. Aikaisempi paras sijoitus on vuodelta 1998, jolloin Kroatia sijoittui koko turnauksen kolmanneksi. Nyt Kroatia tavoittelee sitä kaikista kirkkainta tavoitetta.

– Olemme pelanneet koko sydämestämme tämän turnauksen ajan. Olen iloinen omista peliesityksistäni, mutta ennen kaikkea olen täällä joukkuettani varten. Me olimme tänään kuin leijonia ja aiomme olla samanlaisia myös finaalissa, Mandzukic uhoaa. 

Kroatia kohtaa sunnuntaina Moskovassa pelattavassa MM-finaalissa Ranskan.

Lue myös:

    Uusimmat