Mainos

Kristiina Mäkelän ja Antti Ruuskasen kohdalla päädyttiin poikkeusratkaisuun – Antero Mertaranta reagoi räväkästi: "Raa'asti sanottuna unohtakaa tällaiset Ruotsi-ottelut"

7:44
Yleisurheilun kotimainen GP-sarja päättyi Espoossa 18. elokuuta.

Kristiina Mäkelä ja Antti Ruuskanen saavat jättää yleisurheilun Ruotsi-ottelun väliin poikkeusluvalla, sillä MM-kisat ovat tänä vuonna vasta myöhään syksyllä. C Moren selostaja Antero Mertaranta kehuu päätöstä. 

Suomen Urheiluliitto tiedotti tulevan viikonlopun Ruotsi-ottelun joukkueesta maanantaina. Listalta puuttuivat huippunimistä keihäänheittäjä Antti Ruuskanen, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja korkeushypyn SE-nainen Ella Junnila

Junnila loukkasi nilkkansa viime viikolla, joten hänen poisjääntinsä ei ollut yllätys. Ruuskasen ja Mäkelän pitäisi kuitenkin olla kisakunnossa, joten heidän kohdallaan päätös herätti hieman ihmetystä. 

SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola alleviivaa, että Ruuskasella on edelleen hieman toipumista vammakierteestään. 

– Hän haluaa varmasti harjoittelurauhaa kisarumban jälkeen. Mäkelällä ei ole mitään suurempaa vaivaa, kyseessä on toipuminen hermostollisesti väsymystilasta. Kenelläkään tästä kolmikosta ei ole sellaista vaivaa, joka vaarantaisi Dohan MM-kisat, Niemi-Nikkola selvittää MTV Urheilulle. 

– Ainakin Mäkelä, ja ehkä Ruuskanenkin, olisi lähtenyt mukaan, jos Ruotsi-ottelu olisi normaalin tapaan MM-kisojen jälkeen, mutta tämä on poikkeuksellinen vuosi. Yleensä Ruotsi-ottelu on kauden viimeinen kisa, ja silloin ei säästellä. Nyt MM-kisat pitää kuitenkin ottaa huomioon.

Niemi-Nikkola sanoo, että tällä kertaa osallistumisia on katsottu tapauskohtaisesti. 

– MM-Dohassa pitää olla parhaassa kunnossa. "Normaaleina" vuosina Ruotsi-ottelu on velvoite meidän urheilijasopimuksissa. Silloin valmennusjohtaja voi päättää, miten tehdään, mutta urheilijoille se on velvoite, valmennusjohtaja linjaa.  

– Jos Ruotsi-ottelu olisi kauden päättävä kisa, kaikki kynnelle kykenevät tulisivat varmasti kisaan.

Mertaranta: Viisaita poisjääntejä

C Moren yleisurheiluselostaja Antero Mertaranta pitää Ruuskasen ja Mäkelän poisjääntejä oikeina ratkaisuina.  

– Jos ajattelee tätä isossa kuvassa, ne ovat viisaita poisjääntejä. Ruotsi-ottelu on ikoninen tapahtuma, mutta ei sillä ole muutamaa lajia lukuun ottamatta mitään tekemistä tuloksen tekemisen kanssa, Mertaranta aloittaa.

– Otetaan esimerkiksi Mäkelä. Hän on varmasti omastakin mielestään 25-30 sentin päässä siitä tasosta, jolla hänen pitäisi hypätä päästäkseen arvokisafinaaliin ja menestyäkseen. Nykyinen 14.10-taso ei riitä maailmalla mihinkään, joten on hyvä, että hän ottaa aikalisää.

– Ruuskasesta voi olla vähän huolissaan, kun miettii hänen vammahistoriaansa tuollaisessa lajissa. Ruuskanen on kuitenkin viisas urheilija, ja hän on ollut melko tasaisessa kunnossa pois lukien Lapinlahden vesisadekisa. Tätä tasaisuutta tarvitaan MM-kisojen karsinnassa.

Ruotsi-ottelu on usein suomalaisen yleisurheilukauden riehakas huipennus. Mertaranta kuitenkin huomauttaa, että tällaisena poikkeusvuonna kilpailujen merkitys pitää laittaa perspektiiviin. 

– Jos raa’asti sanotaan, niin unohtakaa tällaiset Ruotsi-ottelut meidän harvojen huippujen osalta, jos on vähänkään vaarana, että tulee lisävammoja MM-kisojen alla, Mertaranta summaa.

Dohan MM-kilpailut käynnistyvät 28. syyskuuta ja päättyvät 6. lokakuuta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja