Mainos

Kristallinkirkkaat vedet, temppeleitä, kulinaristisia elämyksiä – Kroatia tarjoaa jokaiselle jotakin

Ei liene yllätys, että pohjoismaalaiset matkailijat ovat ihastuneita Kroatiaan. Tämä hurmaava Adrianmeren äärellä sijaitseva kohde on kasvattanut suosiotaan tasaista tahtia.

Kroatia on myös siitä oivallinen lomakohde, että se tarjoaa jokaiselle jotakin: olitpa sitten reissussa perheen kesken tai kaveriporukalla.

Kroatia sopii matkakohteena niin aktiivisille rantalomailijoille kuin kulttuurinnälkäisille reissaajille. Tutustu neljään kohteeseen ja inspiroidu ensi kesän lomakautta varten!

Makarskan Riviera – perheen isoille kuin pienillekin

Biokovo-vuoriston, Hvarin ja Bracin saarten suojaamana sijaitsee suosittu Makarskan Riviera. Makarskan Riviera ulottuu aina Omisin kylään asti pohjoisessa ja Gradacin kylään etelässä. Täällä meri houkuttelee niin perheen pieniä kuin isojakin polskahtamaan aaltoihin. Lukuisat kauniit uimarannat sopivat pikkulapsiperheille.

Näihin rantoihin kuuluu myös Makarskan kaupungin hevosenkengän muotoinen ranta. Kaupungissa on lisäksi monia leikkipaikkoja ja viihdettä perheen pienimmille.

Riviera muodostuu viehättävistä ja idyllisistä, tutustumisen arvoisista pikkupaikkakunnista. Alueella on myös runsain mitoin pyöräily- ja vaellusreittejä seikkailunhaluisille liikkujille. Makarskan Riviera on tunnettu rehevästä luonnostaan ja hyvästä säästään. Toisin sanoen paikka sopii niin isoille kuin pienillekin.

Sopii: lapsiperheille

Hvar – aktiviteetteja, rantalomailua ja vilkasta yöelämää

Kaunis Hvar on yksi Kroatian saariston suurimmista saarista ja jetsettien suosima kohde. Hvar ei kuitenkaan ole ainoastaan varakkaiden lomapaikka: saari on suosittu kohde läheltä ja kaukaa tulevien auringonpalvojien ja rantalomailijoiden keskuudessa.

Hvarin rannat ovat pääosin pikkukiveä ja vesi kristallinkirkasta. Jos rannalla lekottelu kyllästyttää, löytyy saarelta muutakin tekemistä. Täällä mahdollisuudet sukeltamiseen, kiipeilyyn ja surffaamiseen ovat loistavat, eikä pyöräilykään ole hullumpi vaihtoehto. Saareen tutustuminen pyöräillen onkin suosittua, sillä hyväkuntoisia pyöräilyreittejä on runsain mitoin.

Kun vatsa alkaa kurnia, matkailijalle on tarjolla laaja valikoima erilaisia ravintoloita. Myöhemmin illan ollessa vielä nuori, on täydellä vatsalla mukava lähteä tutustumaan saaren vilkkaaseen yöelämään. Hvarin saari todella tarjoaa paljon nähtävää vierailijoilleen.

Sopii: kaveriporukalle

Brac – ruokaa, juomaa ja Kroatian kaunein ranta

Bracin saari on suosittu lomakohde, eikä se ole yllätys.

Brac on myös kulinaristin lomakohde: saari tarjoaa huippuhyvää ruokaa ja juomaa. Saaren tunnetuimpia tuotteita ovat oliiviöljy, mehukas lampaanliha ja vuohenjuusto. Eikä pidä unohtaa merenantimia, jotka ovat Bracin saarella todellista lähiruokaa! Herkullisen ruoan seurana suosittelemme maistamaan hyvää kroatialaista viiniä.

Reippailu saaren korkeimmalle huipulle virkistää kehoa ja mieltä. Saaren korkein huippu nousee jopa 778 metriä merenpinnan yläpuolelle. Kävellen reitti vaatii kunnolliset jalkineet, mutta huipulle pääsee toki autollakin. Huipulta näkee koko kauniin saaren kalkkimaalattuine taloineen. Eikö kuulostakin idylliseltä?

Sopii: aikuisille

Split – kaunis ja historiallinen kohde

Kaunis Split on historiallinen matkakohde. Ei vähiten siksi, että Splitissä sijaitsee Diocletianuksen palatsi, jota pidetään parhaiten säilyneenä roomanaikaisena arkkitehtuurin työnnäytteenä. Lempeän Adrianmereltä puhaltavan tuulen ansiosta Splitissä on miellyttävä liikkua jopa kuumina kesäpäivinä.

Muita historiallisia nähtävyyksiä Splitissä ovat muun muassa Pyhän Dominiuksen katedraali, pylväät, sfinksit ja Jupiterin temppeli. Diocletianiuksen palatsi on yksi Unescon maailmanperintökohteista. 

Kesällä Splitin täyttää elämä, festivaalit ja kulttuuritapahtumat. Yksi näistä on yli 50 vuotta vanha Splitin Kesäfestivaali, joka täyttää kaupungin konserteilla, teatterilla ja oopperalla.

Luonnollisesti Splitissä on myös kaunis merenrantapromenadi ja lukuisia rantoja, joilla auringonpalvoja voi nauttia elostaan. Ennemmin tai myöhemmin matkailija törmää Grgur Ninskin patsaaseen. Ninski oli 900-luvulla elänyt arkkipiispa, joka vaatimalla vaati saada saarnata latinan sijasta kroatiaksi. Väitetään, että patsaan varpaiden koskettaminen tuo onnea.

Matkailija voi sulatella kulttuuriannostaan Marjanin puistoalueella. Tämä heti kaupungin ulkopuolella sijaitseva metsäinen niemi tarjoaa oivia vaellusmahdollisuuksia.

Sopii: kulttuurin ja historian ystäville

Lue lisää Kroatiasta ja varaa matkasi täältä! ​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja