Kristal, 23, synnytti kuolleen vauvan – lääkärin tokaisu järkytti: "Miten voit sanoa minulle jotain tuollaista?"

23-vuotiaan Kristalin poika syntyi kuolleena. Kaiken lisäksi synnytyslääkäri pudotti lapsen käsistään ja sanoi, että Kristal oli edelleen nuori ja saisi varmasti lisää lapsia. Traagisesta synnytyksestä uutisoi muun muassa The Sun -sivusto.

Kun amerikkalainen Kristal Amezquita, 23, tuli raskaaksi vuonna 2017, hän ja hänen kumppaninsa Diego olivat hyvin onnellisia. He riemuitsivat siitä, että olivat saamassa lapsen.

Ultraäänessä selvisi, että tulokas olisi poika. Pariskunta juhlisti asiaa rikkomalla piñata-koristeen, joka oli täynnä sinistä paperisilppua. Kristal ja Diego olivat toivoneet nimenomaan poikaa. He antoivat pikkuiselle nimeksi Ian Max jo ennen tämän syntymää.

Viiltävä kipu herätti huolen

Aluksi raskausaika tuntui helpolta. Kristalilla oli vain hieman pahoinvointia.

Kesken erään aterian hän kuitenkin tunsi äkillistä viiltävää kipua. Hän meni seuraavana päivänä lääkäriin, ja tohtori vakuutti, että kaikki oli kunnossa. Ultraäänessä ei näkynyt mitään poikkeavaa, sillä vauva liikkui normaalisti.

– Hänen sydänkäyränsä näytti hyvältä, ja kaikki näytti olevan kunnossa. Lääkäri sanoi, että luultavasti minulla oli vain kasvukipuja, sillä olin jo miltei 21. viikolla raskaana.

Kipu iski uudelleen ja paheni kestämättömäksi

Eräänä aamuna Kristal heräsi siihen, että häneen sattui kamalasti. Hän ei kuitenkaan hakenut apua, vaan meni takaisin nukkumaan.

– Toivon, että olisin tehnyt toisin. Toivon, että olisin kuunnellut vaistoani, joka sanoi, että jotain oli pielessä, hän kertoo NZ Herald -sivustolle.

Illalla kivut yltyivät niin koviksi, että hän kykeni tuskin liikkumaan. Silloin hän päätti lähteä sairaalaan.

– En kestänyt enempää kipua. Aloin itkeä. Tiesin, että pojallani ei ollut kaikki hyvin.

Synnytys alkoi yllättäen

Ensimmäisten tutkimusten jälkeen lääkärit sanoivat, että Ian liikkui. Näytti siltä, että ei ollut syytä huoleen.

Sitten Kristalin lapsivedet kuitenkin menivät ja hän alkoi synnyttää. Hän oli vasta 21. raskausviikolla.

Kristalin istukka oli tulehtunut, minkä vuoksi naisen keho taisteli raskautta vastaan. Hänen vauvansa eloonjäämistä pidettiin epätodennäköisenä.

Kristal järkyttyi pahanpäiväisesti. Ilo raskauden etenemisestä oli vaihtunut tietoon siitä, että hän tulisi poistumaan sairaalasta ilman vauvaa.

– En halunnut tehdä mitään. Toivoin tämän olevan vain painajaista. Olin todella menettämässä vauvaani. Menin täysin sekaisin.

Tyrmistyi lääkärin kommenteista

Kristal vietiin toiseen sänkyyn synnytystä varten. Hän muistaa tilanteesta vain kirkkaat valot ja huudot: ”Ponnista, jatka ponnistamista! Hän on melkein ulkona!”

Ivan Max syntyi kuolleena. Kaiken lisäksi synnytyslääkäri vielä pudotti juuri syntyneen lapsen käsistään ja sanoi: ”Ei hätää, olet vielä nuori, tulet saamaan lisää lapsia”.

Kristal oli sydänjuuriaan myöten järkyttynyt lääkärin sanoista. Hän purki tuntojaan myöhemmin Love What Matters -sivustolle kirjoittamassaan tekstissä.

–  Miten voit sanoa minulle jotain tuollaista, kun olen juuri menettänyt lapseni? En voinut uskoa sitä, mitä äsken tapahtui.

Kristalin omaiset lähtivät yöksi kotiin. Illalla synnytyslääkäri soitti ja esitti surunvalittelunsa: ”Olen pahoillani, en pystynyt ennakoimaan tätä”.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Keho valitsi äidin lapsen sijaan

Laboratoriokokeet vahvistivat, että Kristalin kohdunkaula oli ollut heikko ja hänen istukassaan oli täynnä bakteereja. Synnytyslääkärin mukaan keho oli valinnut hänet vauvan sijaan.

– Tuolla hetkellä minua lohdutti se, kun sain tietää syyn. Monet naiset saavat keskenmenon eivätkä koskaan saa tietää, miksi niin kävi. Minä ainakin sain.

Haluaa rohkaista muita kertomaan tarinsa

Kristal itkee menetettyä poikaansa miltei joka päivä.

– On ironista, että ihmiset sanovat minun olevan vahva, koska tunnen itseni niin heikoksi.

Kristal haluaa kuitenkin lohduttaa muita vauvansa menettäneitä

– Ette ole yksin. Toivon, että minun ja poikani tarina auttaa ja rohkaisee muita jakamaan tarinansa.

Lue myös:

    Uusimmat