Krista Siegfrids uupumisestaan: Mieheni pakotti minut terapiaan

Laulaja Krista Siegfrids tunnetaan energisenä ilopillerinä. Viisuhuuman jälkeinen työrumba kuitenkin kostautui ja tähti paloi loppuun.

Krista Siegfrids julkaisi perjantaina uuden On&Off -kappaleensa.  Haastattelussa puhelimeen vastaa aina yhtä pirteä Siegfrids. Toisin oli kuitenkin vuonna 2013, kun laulaja uupui työinnokkuutensa alle.

The Voice of Finland -ohjelmasta pinnalle ponnahtanut laulaja edusti Suomea Marry me -hitillään viisuissa keväällä 2013.

Viisuhuuman jälkeen Siegfridsiä vietiin joka suuntaan eikä urastaan innostunut tähti malttanut sanoa ei työtarjouksille.

–  Kaikki oli niin uutta ja jännää, joten otin kaiken mahdollisen vastaan. Keikat, haastattelut, hyväntekeväisyystempaukset.

Tähden burn out pysyi piilossa medialta, sillä keikoilla Krista oli aina oma energinen itsensä. Kotona tilanne oli päinvastainen.

– Olin todella poikki, väsynyt ja surullinen. En tiennyt miten olisin jaksanut, mutta silti en tajunnut, mistä on kyse. Lopulta en päässyt ylös sängystä, nukuin vain ja itkin. Oli jotenkin sairas olo.

– Ihmettelin vain, että mikä tämä tila on, en tunnista itseäni, en minä ole surullinen ja masentunut.

Terapiaan vasta läheisten patistamana

Lopulta Siegfrids meni terapiaan. Tosin siihen tarvittiin käsky lähipiiristä.

– Lähipiiri oli huolissaan. Lopulta mieheni pakotti minut hakemaan apua, terapiaan. Hän näki, ettei siitä tule mitään, että olen lavalla muka onnellisena, mutta sitten romahdan. Muut näkivät tilanteen, mutta minä en. Tai ehkä jotenkin tajusin sen, mutta en halunnut kuunnella.

– Nyt pystyn jo nauramaan tapahtuneelle, mutta tuolloin minua nolotti. En halunnut kertoa kenellekään, sillä en olisi kestänyt sääliä.

Myös Siegfridsin muusikkokollegat olivat havahtuneet siihen, että Kristalla meni turhan lujaa. Laulaja ei kuitenkaan huomannut varoituksia.

– He sanoivat minulle, että Krista on tosi kiva, kun sinulla on kivaa, mutta kohta lyöt pääsi seinään. Minä vain nauroin, enkä tajunnut tilannetta. Jälkikäteen monet kollegat kertoivat, miten samanlaisessa tilanteessa he ovat aikoinaan olleet.

– Hidastin tempoa ja sitten ilo palasi. Kuuntelin kroppaani ja vietin paljon aikaa Tukholmassa, vaihdoin vähän ilmapiiriä. Opin ikään kuin kantapään kautta, mutta niin minulla on aina ollut tapana, Krista naurahtaa.

Tällä hetkellä Krista vakuuttaa voivansa hyvin, eikä terapiaa enää tarvita. Innolla kevättä odottava tähti vakuuttaa rauhoittaneensa elämää ja antavansa nyt enemmän aikaa niin perheelleen kuin ystävilleen.

– Olen todella onnellinen ja elämässäni on hyvä tasapaino. Teen edelleen paljon duunia, mutta nyt minulla on aikaa myös läheisille. En halua, että mieheni ja ystäväni kärsivät kiireistäni.

Poppari Krista Siegfrids on yksi kevään Tähdet, tähdet -artistitaiston kilpailijoista. Tähdet, tähdet sunnuntaisin 1.3. alkaen klo 19.15 MTV3-kanavalla.

Kristan uupumisesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat