Krista Pärmäkoski ja Katri Lylynperä paljastivat, mikä erikoiskisassa tökki

Suomen naisten ja miesten päivä maastohiihdon maailmancupin Dresdenin pariviesteissä oli nihkeä. Naisten puolella odotukset kohdistuivat Krista Pärmäkoskeen ja lauantaina yllättäneeseen Katri Lylynperään. Suomen ykkösjoukkueen taival päättyi kuitenkin jo välieriin.

Pärmäkoski ja Lylynperä olivat eränsä viidensiä. Suomen välierästä jatkoon pääsi vain kaksi parasta.

Kaksikosta Pärmäkoski piti hauskana hieman erityyppistä kisaa, jossa joukkueen yksi urheilija hiihti yhteensä uusi osuutta.

– Taktiikkana oli, että minä olen se vauhdinpitäjä ja Katri yrittää viedä kirissä. Takasuoralla oli aika kova vastatuuli, minkä myötä peesissä oli aika paljon helpompi tulla. Mulla ei sitten riittänyt vauhti, kun sprintterit lähtivät lyömään. Meidän kaksi viimeistä vaihtoa menivät Katrin kanssa vähän huonommin. Niissä sitten valahdettiin turhan kauas, Pärmäkoski mietti.

Lylynperä allekirjoitti näkemyksen.

– Taktisia virheitä kun olisi ollut vähän vähemmän, niin olisimme voineet olla korkeammalla. Loppu tuli ihan hyvin ja sain muutaman päänahan otettua vielä. Mutta se ei riittänyt, Lylynperä harmitteli.

– Mutta olemme tyytyväisiä – tämä oli meiltä ihan hyvä suoritus. Hauska kokemus, erilainen kisa. Uskon, että tämmöisiä saattaa tulla jatkossa. Tämä on varmasti yleisölle mielenkiintoinen, kun tuli paljon vaihtoja. Tämä kisamuoto antoi yllätyksille mahdollisuuksia, Pärmäkoski lisäsi perään.

Molemmat allekirjoittivat yhdessä opetuksen, huumorin kera.

– Ei muuta kuin vaihtoja treenaamaan! Lylynperä täräytti, johon Pärmäkoski antoi tukensa.

Suomen toinen pari Jasmi Joensuu ja Tiia Olkkonen jäivät samalla tavalla finaalin ulkopuolelle.

Miehissä sama tarina toistui, kun Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Lauri Vuorinen ja Verneri Suhonen jäivät välierävaiheeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat