Krista Pärmäkoski harjoittelee omassa treeniluolassa: "Olen kutsunut tätä pain caveksi, koska naisilla ei ole sellaista man cavea"

Suomen tähtihiihtäjä Krista Pärmäkoski valmistautuu paraikaa tulevaan maastohiihtokauteen. MTV Urheilu tapasi Pärmäkosken Lahdessa.

Pärmäkosken valmistautuminen tähän kauteen on ollut poikkeuksellinen, sillä hän ei ollut mukana Suomen maajoukkueen vahvuudessa. Suomalaishiihtäjältä löytyy oma harjoitteluluolansa, josta löytyy monenmoista treenilaitetta. 

– Itse olen kutsunut tätä "pain caveksi", koska naisille ei ole sellaista "man cavea". Rupesin miettimään, että naisilla voisi sanoa keittiö, mutta se ei oikein sopinut, niin ajattelin, että "pain cave" olisi hyvä nimi tälle. Onhan täällä tosiaan kiva treenata ja harjoitella. Saa olla rauhassa ja jos laulattaa, niin voi laulaakin, Pärmäkoski sanoo.

Pärmäkoski kertoo harjoittelevansa luolassa useamman kerran viikossa kotona ollessaan.

– Tarkkaa määrää en osaa sanoa, riippuu myös vähän harjoituksista. Jos on huonompaa keliä, niin silloin tietenkin useammin ja myös kohdennettuja harjoituksia rullamatolla. Siinä pystyy hiihtämään pertsaa, niin kontrolli- ja tasatyöntötreeniä. Tuolla kun menee asvaltilla, niin se on vaihtelevaa maastoa ja tässä pystyy työntelemään ylämäkeen vaikka tunnin, Pärmäkoski kertoo.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.

Alla olevalla videolla Krista Pärmäkosken pitkä haastattelu.

Krista Pärmäkoski erikoishaastatteussa 27:37

Lue myös:

    Uusimmat