Krista Pärmäkoskelta hämmentynyt paljastus ruotsalaisten harjoituksista – paljonpuhuva esimerkki

Krista Pärmäkoski erikoishaastatteussa 27:37
Videolla Krista Pärmäkoski kertoo Ruotsin maajoukkueen kanssa harjoittelemisesta.

Krista Pärmäkoski kertoo MTV Urheilun erikoishaastattelussa kokemuksistaan, kun hän harjoitteli keväällä Ruotsin maajoukkueen kanssa.

Tulevaan maastohiihdon maailmancupin kauteen valmistautuva Pärmäkoski teki radikaalin muutoksen omaan harjoitteluunsa täksi kaudeksi, kun hän jäi pois Suomen maajoukkueen harjoitusringistä. Hän kertoo tarkemmin, minkälaista oli harjoitella ruotsalaisten kanssa.

– Valmentaja sanoi, että sinä ja sinä olette pari, sinä ja sinä, jakoi näin, eikä kukaan kommentoinut mitään. Hän jatkoi, että te teette ensi ja sitten te. Kaikki menivät jonoon. Valmentaja sanoi, että hep ja teimme nopeusvedon. Kukaan ei puhu yhtään mitään koko treenin aikana. Kun veto oli tehty, niin kukaan ei sano sanaakaan, että myöhästyin lähdöstä, olitpa sinä hyvä tai jotain, Pärmäkoski kertoo.

– Kaikki olivat niin keskittyneistä siihen omaan tekemiseen. Uskon, että koska siellä on niin monta kovaa urheilijaa, niin jokainen haluaa olla heistä paras. Jokainen haluaa keskittyä siihen kisasuoritukseen. He tekivät lajitreenit kyllä niin keskittyneesti ja uskon, että se on yksi asia, joka on nostanut heidän tasoaan. He löysivät myös hyvin tasaväkiset parit, että siinä oikeasti tuli keskinäinen kilpailu, Pärmäkoski jatkaa.

Pärmäkoski myöntää seuraavansa ulkomaiden huippuhiihtäjien tekemistä, mutta painottaa, että vääriä urheilijoita ei kuitenkaan kannata tarkkailla.

– Pitää seurata niitä oikeita urheilijoita. En voi missään nimessä harjoitella samalla tavalla kuin Stina Nilsson, sillä meillä on eri ominaisuudet, mutta voin katsoa miten Charlotte Kalla treenaa. Jos mietin, miten Therese Johaug harjoittelee, niin meilläkin on eri ominaisuudet, Pärmäkoski toteaa.

– Kun kaikki menevät valmistautumaan salille, niin siellä tulee ehkä vähän katseltua, että minkähänlaista valmistavaa punttia siellä tehdään, Pärmäkoski sanoo.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.

Yllä olevalla videolla Krista Pärmäkosken pitkä haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat