Krista Pärmäkoskelta suoraa puhetta: "Therese Johaug karkaamassa – ihmeitä pitää tapahtua"

Krista Pärmäkoski ei usko, että hän pystyy pitämään Therese Johaugin takanaan maastohiihdon maailmancupin kokonaiskisassa kauden päätösmatkalla Quebecissä sunnuntaina. 

Pärmäkoski oli lauantaina 10 kilometrin perinteisen yhteislähdössä viides. Moni hiihtäjä kaatui jäisellä ladulla – yksi heistä oli Kerttu Niskanen – ja Pärmäkoski todisti muutamaa nurinmenoa heti alkumatkasta, mikä vaikutti myös hänen rohkeuteensa alamäissä.  

– Lähdin laskuihin vähän arasti, ja niissä tuli eroa keulaan. Muuten hyvä, todella kovavauhtinen kisa, Pärmäkoski kommentoi Hiihtoliiton äänitiedotteessa

Suomalaistähti on ennen 10 kilometrin vapaan takaa-ajoa kokonaiscupissa kolmantena, 58 pistettä norjalaisen Johaugin edellä. Kauden päätösmatkalle lähdetään Quebecin minikiertueen eroilla. Pärmäkoski starttaa seitsemänneltä sijalta, Johaug kolmannelta paikalta.

Varsinkin minikiertueen lopputuloksilla on suuri vaikutus kokonaiscupiin, sillä voitosta irtoaa peräti 200 pinnan potti. 

Pärmäkoski pitää Johaugia suosikkina kolmannelle sijalle. 

– Taistelen mahdollisimman hyvästä sijasta huomenna. Toki Johaug on nyt karkaamassa. Näyttää siltä, että en pysty pitämään sitä kolmatta sijaa. Ihmeitä pitää tapahtua sen suhteen, mutta kaikkeni laitan ladulle huomenna, jotta tulisi hyvä kisa. Maailmancupin kokonaiskisan sijoitus on sitten sen mukainen, Pärmäkoski summaa. 

Sunnuntain päätöskisa starttaa Suomen aikaa klo 15.30. Miesten 15 kilometrin kisan vuoro on klo 16.45.  


Lue myös:

    Uusimmat