Therese Johaug on lyöty! Krista Pärmäkoskelta vahva hiihto, Kerttu Niskasen kisa heti pilalle

Krista Pärmäkoski ylsi viidenneksi maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailussa Kanadan Quebecissä lauantaina. Voittoon tykitti Ruotsin Stina Nilsson, joka aiheutti Norjan Therese Johaugille kauden ensimmäisen tappion normaalimatkoilla.

Nilsson kukisti Johaugin tiukassa loppukirissä 0,2 sekunnilla, ja jatkaa Quebecin minikiertueen kärjessä. Johaug oli voittanut ennen lauantaita kaikki hiihtämänsä yhdeksän maailmancupin normaalimatkaa ja kaikki kolme normaalimatkaa MM-kisoissa.

Lauantain kilpailun kolmas oli Norjan Ingvild Flugstad Östberg.

Pärmäkoski jäi kärjelle 26,8 sekuntia. Hän hävisi taistelun neljännestä sijasta Ruotsin Ebba Anderssonille

Kerttu Niskanen ilmeisesti kaatui heti alkumatkasta, sillä hän oli jäänyt 47 sekuntia kärjestä jo 1,6 kilometrin väliaikapisteellä. Hänen sijoituksensa oli lopulta 39:s, reilut kaksi minuuttia kärjen takana.

Anne Kyllönen oli 30:s ja Laura Mononen 32:s.

Naisten maailmancup päättyy huomenna 10 kilometrin vapaan takaa-ajoon. Pärmäkoski taistelee vielä kolmannesta paikasta juuri Johaugia vastaan.

Miesten 15 kilometrin kisa alkaa lauantaina klo 17. Suomalaisista mukana ovat Ristomatti Hakola, Joni Mäki, Matti Heikkinen ja Lauri Vuorinen.