Venäläisiltä protesti hiihtotähtien raivokkaasta yhteenotosta – "Se, mitä Frida Karlsson teki, ei ollut oikein"

Venäjän maastohiihtomaajoukkue teki protestin sen jälkeen, kun Julia Belorukovan suoritus hylättiin maailmancupin vapaan sprintissä Quebecissä perjantaina. 

Belorukova diskattiin, kun hän huitoi sauvallaan Ruotsin Frida Karlssonia kesken sprintin puolivälierän. Venäläinen oli tätä ennen menettänyt hiihtorytminsä, kun Karlsson vaihtoi yllättäen linjaa ja kopautti samalla Belorukovaa. 

Venäjän maajoukkueen valmentaja Markus Cramer vahvisti Expressenille kisan jälkeen, että he ovet tehneet diskauksesta protestin. Heidän näkemyksensä mukaan myös Karlsson sohi sauvallaan Belorukovaa. 

– Olen katsonut videon moneen kertaan. Julia yritti ohittaa, mutta Frida sulki väylän ja sohaisi sauvansa kahdesti Julian kasvoihin. Tämän takia Julia raivostui. Hänen reaktionsa ei ollut hyväksyttävä, mutta ymmärrän sen. Se, mitä Frida teki, ei ollut oikein. Hän käyttää sauvojaan kuin soutaja airojaan. Hänen pitää huolehtia sauvoistaan, joten tämä hylkääminen ei ollut oikein, Cramer selvitti. 

Venäläisten valitus ei ole ainakaan lauantai-iltapäivään mennessä tuottanut tulosta, sillä tuloslistalla Belorukovan kohdalla lukee edelleen diskaus. 

19-vuotias Karlsson tunnusti, että hänen hiihtolinjansa olivat arvaamattomia. Hän oli ensimmäistä kertaa mukana maailmancupin sprintissä. 

– Hän (Belorukova) luultavasti ajatteli, että olin hieman liian innokas. Pidän tämän mielessäni jatkossa, Karlsson kommentoi NRK:lle.

Karlsson eteni lopulta finaaliin ja oli kisan kuudes. Ruotsi otti kolmoisvoiton sprintticupin mestaruuden varmistaneen Stina Nilssonin johdolla.  

Lue myös:

    Uusimmat