Krista Pärmäkoskelle maukas kirivoitto – Therese Johaugin ylivoimalle ei löydy rajoja

Krista Pärmäkoski oli neljäs, kun naisten maastohiihdon maailmancup jatkui 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailulla Lillehammerissa lauantaina. Therese Johaug otti voiton täysin murskaavalla tavalla. 

Pärmäkoski alkoi jäädä palkintokamppailusta perinteisen osuuden loppupuolella. Vapaan hiihtotavan osuuden alussa Norjan Heidi Weng ja Yhdysvaltojen Jessica Diggins jättivät muut palkintoehdokkaat taakseen. Diggins ratkaisi kakkospaikan itselleen viimeisessä isossa nousussa. 

Pärmäkosken ero Wengiin ja kolmospaikkaan oli lopulta 11,5 sekuntia. Hän kukisti kuitenkin Norjan Astrid Jacobsenin ja Ruotsin Charlotte Kallan loppusuoran taistelussa nelossijasta.  

Myös maailmancupin avanneen Rukan minikiertueen valloittanut Johaug lähti omille teilleen jo avauskilometrin jälkeen. Hän oli lopulta paras massiivisella erolla 1.08. Voitto oli Johaugille uran 57:s maailmancupissa.  

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen hiihti hyvän perinteisen osuuden, mutta vapaalla meno oli takkuisempaa. Lopputulos 10:s, reilut kaksi minuuttia kärjestä. Anne Kyllönen oli 26:s, Laura Mononen 27:s ja Johanna Matintalo 29:s.  

Miesten 15 +15 kilometrin yhdistelmäkisa alkaa klo 13.30. Sunnuntaina Lillehammerissa hiihdetään viestit.  

Juttuun päivitetty muita suomalaissijoituksia klo 12.48. 

Lue myös:

    Uusimmat