Sami Jauhojärvi syytti Therese Johaugia koppavasta reaktiosta – norjalaistähden kommentti asettaa tilanteen täysin uuteen valoon

6:41
Therese Johaug hiihti sunnuntaina vahvasti Norjan voittamassa maailmancupin naisten viestissä Lillehammerissa.

Maastohiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi kertoi hiljattain Therese Johaugin käyttäytyneen häntä kohti koppavasti. Norjalaistähden kommentti asettaa tilanteen kuitenkin uuteen valoon.

Jauhojärvi avasi viime viikonloppuna Ylellä kohtaamisestaan Johaugin kanssa Rukan laduilla. Johaug ei Jauhojärven mukaan vastannut hänen tervehdykseensä, vaan reagoi tylysti.

– Tervehdin häntä kohteliaasti niin kuin tapana on, mutta kovin tuima katse tuli takaisin. En tiedä, muisteleeko hän sitten, että olen joskus antanut muun muassa norjalaiselle VG-lehdelle kommentteja tästä kyseenalaisesta tapauksesta, mikä oli pari vuotta sitten, Jauhojärvi sanoi viitaten Johaugin dopingkäryyn.

Ylen asiantuntijana toimiva Jauhojärvi on nyt avannut tilannetta myös norjalaiselle Dagbladetille.

– Hän katsoi minuun, mutta ei tervehtinyt, Jauhojärvi totesi Johaugista.

Jauhojärvi ihmetteli Johaugin reaktiota.

– En tiedä, miksi hän lopetti minun tervehtimisen. Ehkä koska oli pimeää? Tai hän ei pidä minusta? Otaksun syyn olevan viimeksi mainittu, että Therese ei pidä minusta, koska annoin kriittisiä kommentteja hänestä dopingtapauksessa.

– Jos hän ei halua tervehtiä minua, se on hänen valintansa. Minä aion kuitenkin moikata häntä myös ensi kerralla.

Johaugin mukaan tilanteeseen ei kuitenkaan liity dramatiikkaa.

– En huomannut, että hän oli siellä, joten... Johaug vastasi.

"En voi tehdä mitään kilpailijoilleni"

Jauhojärvi haluaa haudata sotakirveen. Hänen mukaansa maastohiihdolle on vain positiivista, että Johaug on niin ylivoimainen.

– On hyvä, että joku on niin mahtava. Muut ottava silloin suurempia riskejä ja kehittyvät. Kaikki odottavat jotain, joka voisi lyödä Johaugin. Se luo ekstramielenkiintoa. Minusta se on hyvä, vaikkeivät kaikki muut ajattele niin, Jauhojärvi sanaili.

Jauhojärven mukaan hän ajatteli samoin aikoinaan 200 ja 400 metrin juoksumatkoja hallinneen Michael Johnsonin kanssa.

– Jännite rakentuu, kun joku on ollut pitkään lyömätön.

Johaug piti Jauhojärven sanoja mukavina.

– En voi tehdä mitään kilpailijoilleni. Heidän täytyy itse tehdä työ, jolla he nousevat jälleen kärkeen. Minä keskityn hiomaan yksityiskohtia ja tulemaan joka päivä paremmaksi, Johaug summaili.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja