Kremlillä ja Lontoolla ohjuksista juupas–eipäs-väittely: "Venäjä ei välitä siviiliuhreista"

Ukrainan sodan pitkittyminen on pakottanut Venäjän käyttämään vanhentuneita ja epätarkkoja ohjuksia, väittää Iso-Britannian puolustusministeriö Twitterissä. Venäjä on toista mieltä.

Sodan alussa Venäjä mainosti sen varastoista löytyvän riittämiin moderneja ja tarkkoja ohjuksia, joiden avulla se voi iskeä sotilaskohteisiin ja välttää sivullisia uhreja.

Totuus on ollut toisenlainen. Kuvat kerrostaloihin osuvista venäläisistä ohjuksista ja suuria alueita runtelevista tykistökeskityksistä ovat tulleet tutuiksi sodan ensipäivistä lähtien. 

Tyystin toinen asia tosin on, johtuuko Venäjän toiminta epätarkasta aseistuksesta vai tarkoituksellisesta siviilikohteiden tulittamisesta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Venäjä ei välitä siviiliuhreista"

Britannian puolustusministeriön mukaan sodan kesto on yllättänyt Kremlin ja samalla tarkat ohjukset ovat ehtyneet.

– Tämä on pakottanut joukot käyttämään tarjolla olevia, mutta vanhentuvia pommeja, jotka ovat vähemmän luotettavia, heikommin osuvia ja helpommin torjuttavia, puolustusministeriö arvioi.

Ukrainan armeija on sodan aikana julkaissut useita videoita, joissa sen mukaan näkyy, miten Ukrainan ohjuksentorjuntajärjestelmät tiputtavat venäläisiä ohjuksia ennen kuin ne osuvat maaleihinsa.

Venäjällä on todennäköisesti vaikeuksia korvata jo käyttämänsä tarkat ohjukset, Britannia arvioi.

– Venäjän hyökkäys on paljastanut Venäjän puutteellisen kyvyn tehdä tarkkoja iskuja suuressa mittakaavassa. Venäjä on tulittanut ukrainalaisia kyliä ja kaupunkeja intensiivisesti tavalla, joka välittää vain vähän tai ei ollenkaan siviiliuhreista, Britannia katsoo.

Moskovassa tilanne nähdään toisin kuin Lontoossa. Korkean tarkkuusluokan ohjuksia ja ammuksia kyllä riittää, totesi Venäjän varapääministeri Juri Borisov venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Ukrainan sodan sodan ilme on muuttunut – ”Vastahyökkäys uhkaa huoltoyhteyksiä” 0:31
Ukrainan sodan sodan ilme on muuttunut – "Vastahyökkäys uhkaa huoltoyhteyksiä".

Lue myös:

    Uusimmat