Mainos

Kreikka etsii kotipaikkaa Öcalanille

Kreikka yrittää saada muut EU-maat mukaan etsimään pysyvän asuinpaikan kurdijohtaja Abdullah Öcalanille, kerrottiin kreikkalaisista hallituslähteistä tänään.

Kreikan suurlähettiläät ovat keskustelleet EU-maiden pääkaupungeissa Öcalanin kohtalosta. Keskusteluissa on yritetty saada EU-maat ottamaan asia esille huipputasolla EU:n piirissä.

Öcalan ilmoitti viikonvaihteessa, että hän on pyytänyt poliittista turvapaikkaa Italiasta, Venäjältä ja Kreikasta. Öcalan sanoi myös pyytäneensä Ranskaa ja Saksaa lieventämään kielteistä suhtautumistaan hänen johtamaansa PKK-kurdijärjestöön. Kreikan hallituksen edustaja Dimitrios Reppas kiisti, että Öcalan olisi pyytänyt virallisesti turvapaikkaa Kreikasta. Kreikka ei halua Reppasin mukaan Öcalania maahan.

Öcalanin tämänhetkisestä olinpaikasta ei ole varmuutta. Turkkilaisissa tieodotusvälineissä on kerrottu hänen olevan Venäjällä, mutta tämän ovat venäläiset viranomaiset kiistäneet. Öcalan pidätettiin kansainvälisen pidätysmääräyksen nojalla marraskuussa Rooman lentokentällä, jonne hän oli tiettävästi saapunut Moskovasta. Italia kieltäytyi kuitenkin luovuttamasta häntä Turkkiin, jossa häntä uhkasi kuolemanrangaistus. Öcalan sai lähteä Italiasta 16. tammikuuta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.