Mainos

Kreikan hallitus julki vasta aamulla

Kreikan pääministerin George Papandreoun yritys uusia hallitustaan mutkistui tänään entisestään.

Kaksi sosialistipuolue Pasokin kansanedustajaa ilmoitti eroavansa vastalauseena Papandreoun ajamalle säästöpaketille ja neuvottelujen kaatumiselle opposition kanssa.

Hallituspuolue kokoontui hätäkokoukseen, jota vaati yli viidennes puolueen jäsenistä. Valtiovarainministeri Giorgos Papakonstantinou kehotti ennen hätäkokousta puoluetta pysymään yhtenäisenä.

- Meillä kaikilla on vain yksi tavoite: tasapaino. Meidän on pidettävä maa ja talous jaloillaan, Papakonstantinou sanoi.

Ennen kokousta rivit pääministerin takana vaikuttivat kuitenkin rakoilevan entisestään.

- Emme johda maata niin kuin meidän pitäisi. Kuljemme syvänteestä syvänteeseen ja pulmasta pulmaan, valitti hallituspuolueen edustaja Nikos Salayannis.

Valtiovarainministeri vaihtuu?

Papandreou oli sanonut muodostavansa uuden hallituksen ja pyytävänsä parlamenttia äänestämään sen luottamuksesta vielä tänään. Iltamyöhällä hänen oli kuitenkin nöyrryttävä viivytykseen.

Hallituksen tiedottaja ilmoitti, että uuden kabinetin kokoonpano ilmoitetaan huomenna aamuyhdeksältä ja että hallitus vannoo virkansa myöhemmin iltapäivällä.

Asiantuntijat epäilevät, että Papandreoun on yhä vaikeampaa löytää ministeriehdokkaita hallitukseensa. Myös valtiovarainministeri Papakonstantinoun salkun uskotaan olevan vaarassa.

Papandreoun hallituksen ja opposition neuvottelut katkesivat keskiviikkona. Papandreou tarjoutui eroamaan, jos oppositio suostuu kansallisen yhtenäisyyden hallitukseen ja säästöjen läpiviemiseen.

Oppositio on vaatinut pääministerin vaihtamista ja pelastuspaketin ehtojen muuttamista.

Kreikkalaisten laajasti vihaama säästöehdotus sisältää veronkiristyksiä, budjettileikkauksia ja valtion omaisuuden myymistä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.