Mainos

Köyhät ylös -konsertti tänään Helsingissä

”Suomen Live Aidiksi” nimetty konsertti järjestetään tänään Helsingin Kulttuuritalolla. Tapahtumassa ovat mukana SPR, Pelastusarmeija ja YK-liiton Tee köyhyydestä historiaa -kampanja.

Helsingin Kulttuuritalolla järjestetään tänään Köyhät ylös -konsertti. Live Aidin hengessä pidettävä konsertti muistuttaa siitä, että köyhyys kasvaa maailmalla ja Suomessa.

Konsertin tuotosta puolet ohjataan Afrikan nälkää näkeville ja toinen puoli Suomen köyhille. Varat kanavoivat perille SPR ja Pelastusarmeija. Myös Suomen YK-liiton koordinoima maailmanlaajuinen Tee köyhyydestä historiaa -kampanja on mukana tapahtumassa. Kampanja kehottaa kansalaisia käyttämään valkoista nauhaa konsertin aikana sekä varsinaisena kampanjan nauhapäivänä 10. joulukuuta. Näin voidaan järjestäjien mukaan muistuttaa päättäjiä siitä, että äärimmäinen köyhyys on poistettavissa maailmasta.

Esiintyjinä tapahtumassa on kotimaisia rockbändejä ja artisteja, muun muassa Lapinlahden Linnut, Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Nerdee ja Kitkerät Neitsyet. Lisäksi konsertissa esiintyy Kwaito-yhtye Etelä-Afrikasta.

Musiikin ohella konsertissa on luvassa puheenvuoroja köyhyydestä sekä globaalitasolla että kotimaan näkökulmasta. Puhujina tilaisuudessa ovat muun muassa Helsingin sosiaaliasiamies Lilli Autti, Stakesin tutkija Jouko Karjalainen sekä kirjailija Anja Snellmann. Konsertin juontaa Njassa.

Tapahtuman järjestää tuore kulttuuriyhdistys Symmetric. Myös Live Aidin ideoinutta Sir Bob Geldofia on informoitu Suomen Live Aid -konsertista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.