Juhannuksen sääennuste yhä epävarma: Etelässä paras mahdollisuus helteelle – varaudu ukkosiin ja sateisiin

Juhannuksen sääennusteessa on niin sateita, ukkosia kuin melko lämmintäkin säätä.

Juhannuksen menoliikenteessä torstaina on paikoin sateista.

– Maan keskiosassa tulee paikoin reippaita sadekuuroja, päivällä lännempänä ja illalla idempänä, sanoo MTV uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Juhannuksen ennuste on edelleen epävarma, sillä sateiden paikka ja ajoitus vaihtelevat edelleen ennustemalleissa.

– Juhannusaatto alkaa tämän hetken ennusteen mukaan laajalti poutaisena maan etelä- ja keskiosassa, pohjoisessa on epävakaista ja siellä tulee sade- ja ukkoskuuroja. Eteläänkin on näillä näkymin saapumassa sateita aaton mittaan, mutta aikataulua ei pysty vielä sanomaan, sadealueen ennuste muuttuu vielä moneen kertaan, toteaa Aleksi Jokela.

Juhannusaattona on hyvät mahdollisuudet 20-25 asteen lämpötiloihin maan etelä- ja keskiosassa, pohjoisempana lämpötilat näyttävät jäävän sateissa 15-20 asteeseen, poutaisina hetkinä voi olla yli 20 astetta.

Perjantaina illalla ja lauantain vastaisena yönä sateet voivat yleistyä maan etelä- ja keskiosassa.

Lauantaina sateiden mahdollisuus kasvaa koko maassa, nyt sateet näyttävät painottuvan maan keski- ja pohjoisosaan. Jos etelässä paistaa aurinko, voidaan päästä yli 25 asteeseen. Sateissa lämpötilat ovat 15-20 asteessa.

– Helle on siis yhä mahdollista ja mitä etelämpänä ollaan, sitä todennäköisempää se on. Sateita ja ukkosia tulee kuitenkin paikoin, mutta sade-ennuste muuttuu yhä koko ajan. Kannattaa siis tänä juhannuksena varautua kaikenlaiseen säähän, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset juhannusennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Uusimmat